Focaccia met marsepein
Focaccia is vooral bekend als hartig of neutraal brood. Maar evengoed tover je het Italiaanse kuiltjesbrood om tot een zoete traktatie met marsepein. Heerlijk als feestelijk ontbijt of als vieruurtje
Voeg toe aan receptenboekje

Focaccia met marsepein

1

Kneed het deeg

Voeg de All-in-mix, het water en de gist samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Rol 2 vierkanten uit

Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol elk deel uit tot een vierkant van 25 bij 25 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er één vierkant op.
4

Rol de marsepein uit

Bestuif je werkblad met bloemsuiker. Rol de marsepein uit tot een vierkant dat net iets kleiner is dan beide deegplakken. 
5

Stel de focaccia samen

Leg de marsepein op het deegvierkant op de bakplaat. Dek af met de tweede deegplak. Druk de randen goed aan. Druk met je vingertoppen kuiltjes in het deeg.
6

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 220 °C.
7

Decoreer met amandelschilfers

Strijk het deeg in met olijfolie, besprenkel het met vloeibare honing en strooi er amandelschilfers over
8

Bak de focaccia

Bak de focaccia 18 minuten op 220 °C. Laat afkoelen op een rooster. Werk af met bloemsuiker.

Focaccia

Focaccia met marsepein
Voor het deeg
250 g AVEVE All-in Wit
160 ml water
2 g droge gist
Voor de vulling
Verder
bakplaat met bakpapier
40 g vloeibare honing
olijfolie
bloemsuiker
huishoudfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Focaccia

Focaccia met marsepein
Voor het deeg
250 g AVEVE All-in Wit
160 ml water
2 g droge gist
Voor de vulling
Verder
bakplaat met bakpapier
40 g vloeibare honing
olijfolie
bloemsuiker
huishoudfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de All-in-mix, het water en de gist samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Rol 2 vierkanten uit

Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol elk deel uit tot een vierkant van 25 bij 25 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er één vierkant op.
4

Rol de marsepein uit

Bestuif je werkblad met bloemsuiker. Rol de marsepein uit tot een vierkant dat net iets kleiner is dan beide deegplakken. 
5

Stel de focaccia samen

Leg de marsepein op het deegvierkant op de bakplaat. Dek af met de tweede deegplak. Druk de randen goed aan. Druk met je vingertoppen kuiltjes in het deeg.
6

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 220 °C.
7

Decoreer met amandelschilfers

Strijk het deeg in met olijfolie, besprenkel het met vloeibare honing en strooi er amandelschilfers over
8

Bak de focaccia

Bak de focaccia 18 minuten op 220 °C. Laat afkoelen op een rooster. Werk af met bloemsuiker.


Wat zeggen anderen