FLANTAART
De klassieke flantaart vind je in het uitstalraam van elke bakker, maar die is nog lekkerder als je hem zelf bakt! Haal een pakket voor flantaart in huis en bak in geen tijd een ovenverse flantaart. Vergeet de taart niet omgekeerd te laten afkoelen, want zo krijg je een mooi rasterpatroon met de cirkels van het taartrooster in de vulling!
Voeg toe aan receptenboekje

FLANTAART

1

Kruimeldeeg maken

Kneed de mix voor kruimeldeeg, de eierdooier en de boter tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
Flantaart
2

Flanbeslag maken

Los de mix voor flan op in het hete water. Voeg de eieren en de eierdooiers toe. 

Flantaart
3
Klop de eiwitten met de suiker op tot een luchtig, maar niet al te stevig schuim. Roer dit door het flanbeslag.
Flantaart
4

Taart samenstellen

Vet de taartvorm in en leg er het uitgerolde deeg in. Verwijder het overtollige deeg aan de rand.
Flantaart
5

Giet het flanbeslag op de taartbodem.

Flantaart
6
Bak de flantaart 40 minuten op 180°C. Leg een rooster bovenop de flantaart en draai de taart om. Verwijder de bakvorm. Laat de flantaart omgekeerd afkoelen. Zo krijg je de typische flantaart-afdruk in de taart.
Flantaart
7
Werk de flantaart af met slagroom. Strijk mooi glad met een paletmes. Bestrooi de taart tenslotte met brésiliennenootjes.
Flantaart

Tip

Werk je flantaart eens af met een laag abrikozenvulling, eventueel slagroom en een dikke laag witte chocoladekrullen. Kleine en grote kinderen zijn er dol op!

Flantaart

Voor 8 à 10 personen
Voor je kruimeldeegbodem
1 eierdooier
90 g harde boter
Voor je flan
660 ml water
2 eieren
2 eierdooiers
2 eiwitten
Voor de afwerking
200 g slagroom
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Flantaart

Voor 8 à 10 personen
Voor je kruimeldeegbodem
1 eierdooier
90 g harde boter
Voor je flan
660 ml water
2 eieren
2 eierdooiers
2 eiwitten
Voor de afwerking
200 g slagroom
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kruimeldeeg maken

Kneed de mix voor kruimeldeeg, de eierdooier en de boter tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
Flantaart
2

Flanbeslag maken

Los de mix voor flan op in het hete water. Voeg de eieren en de eierdooiers toe. 

Flantaart
3
Klop de eiwitten met de suiker op tot een luchtig, maar niet al te stevig schuim. Roer dit door het flanbeslag.
Flantaart
4

Taart samenstellen

Vet de taartvorm in en leg er het uitgerolde deeg in. Verwijder het overtollige deeg aan de rand.
Flantaart
5

Giet het flanbeslag op de taartbodem.

Flantaart
6
Bak de flantaart 40 minuten op 180°C. Leg een rooster bovenop de flantaart en draai de taart om. Verwijder de bakvorm. Laat de flantaart omgekeerd afkoelen. Zo krijg je de typische flantaart-afdruk in de taart.
Flantaart
7
Werk de flantaart af met slagroom. Strijk mooi glad met een paletmes. Bestrooi de taart tenslotte met brésiliennenootjes.
Flantaart

Tip

Werk je flantaart eens af met een laag abrikozenvulling, eventueel slagroom en een dikke laag witte chocoladekrullen. Kleine en grote kinderen zijn er dol op!


Reacties van anderen