Flantaart
De klassieke flantaart vind je in het uitstalraam van elke bakker, maar die is nog lekkerder als je hem zelf bakt! Haal een pakket voor flantaart in huis en bak in geen tijd een ovenverse flantaart. Vergeet de taart niet omgekeerd te laten afkoelen, want zo krijg je een mooi rasterpatroon met de cirkels van het taartrooster in de vulling!
Voeg toe aan receptenboekje

Flantaart

1

Kruimeldeeg maken

Kneed de mix voor kruimeldeeg, de eierdooier en de boter tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
Flantaart
2

Flanbeslag maken

Los de mix voor flan op in het hete water. Voeg de eieren en de eierdooiers toe. 

Flantaart
3
Klop de eiwitten met de suiker op tot een luchtig, maar niet al te stevig schuim. Roer dit door het flanbeslag.
Flantaart
4

Taart samenstellen

Vet de taartvorm in en leg er het uitgerolde deeg in. Verwijder het overtollige deeg aan de rand.
Flantaart
5

Giet het flanbeslag op de taartbodem.

Flantaart
6
Bak de flantaart 40 minuten op 180°C. Leg een rooster bovenop de flantaart en draai de taart om. Verwijder de bakvorm. Laat de flantaart omgekeerd afkoelen. Zo krijg je de typische flantaart-afdruk in de taart.
Flantaart
7
Werk de flantaart af met slagroom. Strijk mooi glad met een paletmes. Bestrooi de taart tenslotte met brésiliennenootjes.
Flantaart

Tip

Werk je flantaart eens af met een laag abrikozenvulling, eventueel slagroom en een dikke laag witte chocoladekrullen. Kleine en grote kinderen zijn er dol op!

Flantaart

Voor 8 à 10 personen
Voor je kruimeldeegbodem
200 g mix uit pakket voor Flantaart
1 eierdooier
90 g harde boter
Voor je flan
330 g mix uit pakket voor Flantaart
660 ml water
2 eieren
2 eierdooiers
2 eiwitten
Voor de afwerking
200 g slagroom
150 g brésiliennenootjes
Bak- en kookbenodigdheden
grote mengkom
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Flantaart

Voor 8 à 10 personen
Voor je kruimeldeegbodem
200 g mix uit pakket voor Flantaart
1 eierdooier
90 g harde boter
Voor je flan
330 g mix uit pakket voor Flantaart
660 ml water
2 eieren
2 eierdooiers
2 eiwitten
Voor de afwerking
200 g slagroom
150 g brésiliennenootjes
Bak- en kookbenodigdheden
grote mengkom
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kruimeldeeg maken

Kneed de mix voor kruimeldeeg, de eierdooier en de boter tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
Flantaart
2

Flanbeslag maken

Los de mix voor flan op in het hete water. Voeg de eieren en de eierdooiers toe. 

Flantaart
3
Klop de eiwitten met de suiker op tot een luchtig, maar niet al te stevig schuim. Roer dit door het flanbeslag.
Flantaart
4

Taart samenstellen

Vet de taartvorm in en leg er het uitgerolde deeg in. Verwijder het overtollige deeg aan de rand.
Flantaart
5

Giet het flanbeslag op de taartbodem.

Flantaart
6
Bak de flantaart 40 minuten op 180°C. Leg een rooster bovenop de flantaart en draai de taart om. Verwijder de bakvorm. Laat de flantaart omgekeerd afkoelen. Zo krijg je de typische flantaart-afdruk in de taart.
Flantaart
7
Werk de flantaart af met slagroom. Strijk mooi glad met een paletmes. Bestrooi de taart tenslotte met brésiliennenootjes.
Flantaart

Tip

Werk je flantaart eens af met een laag abrikozenvulling, eventueel slagroom en een dikke laag witte chocoladekrullen. Kleine en grote kinderen zijn er dol op!


Wat zeggen anderen [2 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 21/11/2020 16:53
Flantaart AVE = bakverdriet. Het bijgeleverde deeg mix is onvoldoende voor een taart van 28cm. De flan daarentegen is teveel, zodoende dat de taart overloop en de oven volledig moet gekuist worden.

Anoniem
Geplaatst Op 03/04/2021 22:50
Minder flanvulling gebruiken tot 1,5cm vd rand blijven. En gebruik voor de taartbodem een kruimeldeeg kan je in aveve diepvries kopen. Waarom ze 2x de flanmix gebruik mij een raadsel.