Feestelijke tulbandcake
Eén hap van dit feestgebak en je smaakpapillen starten spontaan een vreugdedans. Een duo van mokka- en hazelnootcake op een korstje van brésilienne en overgoten met suikerzoet glazuur: wat wil je nog meer?
Voeg toe aan receptenboekje

Feestelijke tulbandcake

1

Maak cakebeslag

Maak het cakebeslag zoals uitgelegd op de verpakking. Verwarm de hazelnootpasta kort in de microgolfoven en roer glad. Schep 300 g cakebeslag in een aparte kom en voeg de hazelnootpasta toe. Meng het mokka-aroma door het resterende beslag. Schep beide beslagen in een spuitzak.
2

Vul de bakvorm

Vet de tulband in met bakspray. Plak een stukje bakpapier rond de koker. Spuit een derde van het mokkabeslag in de bakvorm en daarop de helft van het hazelnootbeslag. Herhaal dat en eindig met mokkabeslag. Bestrooi met brésilienne. Verwarm de oven voor op 150 °C.
3

Bak de cake

Bak de cake 1 uur en 5 minuten op 150 °C. Prik met een priem om te testen of hij gaar is. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake er dan uit en laat verder afkoelen op een rooster.
4

Bedek met glazuur

Verwarm de zakjes gebaksglazuur 10 minuten au bain-marie. Doe de inhoud van beide zakjes in een maatbeker. Giet het glazuur op de cake.
5

Decoreer de cake

Werk af met noten, frambozen, abrikozen, kaneelstokjes, chocolade koffieboontjes en takjes rozemarijn.

Serveer met een bolletje ijs en mokka-chocoladesaus. Zo maak je mokka-chocoladesaus: breng 50 ml melk aan de kook, smelt daarin 100 g melkchocolade en voeg naar smaak mokka-aroma toe.


Voor de cake
300 g boter
6 eieren
32 g Dibro aroma mokka
2 spuitzakken
Dr Oetker bakspray
tulbandbakvorm
Voor de afwerking
2 zakjes Dr Oetker gebaksglazuur
maatbeker
frambozen
All Nuts gedroogde abrikozen
Verstegen kaneelstokjes
takjes rozemarijn
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor de cake
300 g boter
6 eieren
32 g Dibro aroma mokka
2 spuitzakken
Dr Oetker bakspray
tulbandbakvorm
Voor de afwerking
2 zakjes Dr Oetker gebaksglazuur
maatbeker
frambozen
All Nuts gedroogde abrikozen
Verstegen kaneelstokjes
takjes rozemarijn
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak cakebeslag

Maak het cakebeslag zoals uitgelegd op de verpakking. Verwarm de hazelnootpasta kort in de microgolfoven en roer glad. Schep 300 g cakebeslag in een aparte kom en voeg de hazelnootpasta toe. Meng het mokka-aroma door het resterende beslag. Schep beide beslagen in een spuitzak.
2

Vul de bakvorm

Vet de tulband in met bakspray. Plak een stukje bakpapier rond de koker. Spuit een derde van het mokkabeslag in de bakvorm en daarop de helft van het hazelnootbeslag. Herhaal dat en eindig met mokkabeslag. Bestrooi met brésilienne. Verwarm de oven voor op 150 °C.
3

Bak de cake

Bak de cake 1 uur en 5 minuten op 150 °C. Prik met een priem om te testen of hij gaar is. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake er dan uit en laat verder afkoelen op een rooster.
4

Bedek met glazuur

Verwarm de zakjes gebaksglazuur 10 minuten au bain-marie. Doe de inhoud van beide zakjes in een maatbeker. Giet het glazuur op de cake.
5

Decoreer de cake

Werk af met noten, frambozen, abrikozen, kaneelstokjes, chocolade koffieboontjes en takjes rozemarijn.

Serveer met een bolletje ijs en mokka-chocoladesaus. Zo maak je mokka-chocoladesaus: breng 50 ml melk aan de kook, smelt daarin 100 g melkchocolade en voeg naar smaak mokka-aroma toe.


Wat zeggen anderen