Rooster de hazelnoten 5 à 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Laat ze afkoelen. Hou twaalf mooie exemplaren apart. Doe de overige hazelnoten in een plastic zakje. Rol er met een deegrol over om ze fijn te maken.
Kneed de Mix voor Kruimeldeeg, de eidooier en de boter tot een glad deeg. Laat het geheel minstens 15 minuten afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het deeg uit, tot je een plak hebt ter grootte van de springvorm. Leg het deeg op de bodem van de ingevette springvorm. Bak de kruimeldeegbodem 15 à 20 minuten op 180 °C. Haal de bodem uit de springvorm, en laat hem afkoelen op een taartrooster.
Laat de oven op 180 °C staan. Voeg de Mix voor Biscuit, de eieren en het water samen. Meng alles 10 minuten met de mixer op de hoogste stand. Vet de springvorm opnieuw in. Giet het biscuitbeslag in de vorm. Bak de biscuit 30 à 35 minuten in een oven op 180 °C. Laat afkoelen op een taartrooster.
Roer de boter voor de crème au beurre glad. Meng de Mix voor Crème au beurre en de suiker in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad mengsel. Voeg dat beetje per beetje toe bij de boter. Mix 5 minuten op de hoogste snelheid.
Roer enkele druppels mokka-aroma door de crème au beurre. Schep 1/3de van de crème au beurre in een spuitzak. Leg die apart – voor de finishing touch.
Snij de biscuit horizontaal in twee. Strijk een dun laagje crème au beurre op de kruimeldeegbodem. Leg daar de onderste helft van de biscuit op. Besmeer de bovenkant van deze helft met een dikke laag crème au beurre, en strooi er de fijngemaakte hazelnoten over. Zet de bovenste helft van de biscuit op de taart.
Smeer de rest van de crème au beurre op de zijkant en de bovenkant van de taart. Druk met je handen de brésiliennenootjes tegen de zijkanten.
Leg een taartrooster omgekeerd boven op de taart. Bestuif die vervolgens met decoreerpoeder – zo ontstaat een sierlijk patroon. Neem het taartrooster weer weg.
Gebruik de spuitzak met de opzij gehouden crème au beurre. Spuit twaalf toefjes in de vorm van een cirkel op de bovenkant van de taart. Zorg ervoor dat ze op gelijke afstand van elkaar staan. Leg een mooie hazelnoot op elk toefje.
Rooster de hazelnoten 5 à 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Laat ze afkoelen. Hou twaalf mooie exemplaren apart. Doe de overige hazelnoten in een plastic zakje. Rol er met een deegrol over om ze fijn te maken.
Kneed de Mix voor Kruimeldeeg, de eidooier en de boter tot een glad deeg. Laat het geheel minstens 15 minuten afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het deeg uit, tot je een plak hebt ter grootte van de springvorm. Leg het deeg op de bodem van de ingevette springvorm. Bak de kruimeldeegbodem 15 à 20 minuten op 180 °C. Haal de bodem uit de springvorm, en laat hem afkoelen op een taartrooster.
Laat de oven op 180 °C staan. Voeg de Mix voor Biscuit, de eieren en het water samen. Meng alles 10 minuten met de mixer op de hoogste stand. Vet de springvorm opnieuw in. Giet het biscuitbeslag in de vorm. Bak de biscuit 30 à 35 minuten in een oven op 180 °C. Laat afkoelen op een taartrooster.
Roer de boter voor de crème au beurre glad. Meng de Mix voor Crème au beurre en de suiker in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad mengsel. Voeg dat beetje per beetje toe bij de boter. Mix 5 minuten op de hoogste snelheid.
Roer enkele druppels mokka-aroma door de crème au beurre. Schep 1/3de van de crème au beurre in een spuitzak. Leg die apart – voor de finishing touch.
Snij de biscuit horizontaal in twee. Strijk een dun laagje crème au beurre op de kruimeldeegbodem. Leg daar de onderste helft van de biscuit op. Besmeer de bovenkant van deze helft met een dikke laag crème au beurre, en strooi er de fijngemaakte hazelnoten over. Zet de bovenste helft van de biscuit op de taart.
Smeer de rest van de crème au beurre op de zijkant en de bovenkant van de taart. Druk met je handen de brésiliennenootjes tegen de zijkanten.
Leg een taartrooster omgekeerd boven op de taart. Bestuif die vervolgens met decoreerpoeder – zo ontstaat een sierlijk patroon. Neem het taartrooster weer weg.
Gebruik de spuitzak met de opzij gehouden crème au beurre. Spuit twaalf toefjes in de vorm van een cirkel op de bovenkant van de taart. Zorg ervoor dat ze op gelijke afstand van elkaar staan. Leg een mooie hazelnoot op elk toefje.
Wat zeggen anderen [2 Reacties]