Exotische abrikozen-mangoflappen met teff
Hou je van exotisch? Maak dan deze gevulde abrikozen-mangoflappen op basis van de Classic Mix voor teffbrood. Teff is een graan met piepkleine korrels die integraal gemalen worden. Daardoor zit het meel altijd boordevol voedingsstoffen en vezels. Een aanrader voor een origineel vieruurtje!
Voeg toe aan receptenboekje

Exotische abrikozen-mangoflappen met teff

1

Mango-abrikozenvulling maken

Snijd het vruchtvlees van de mango in stukjes. Verhit een beetje olie of boter in een pan. Stoof de mangostukjes kort aan. Kruid ze naar smaak met curry en gember.

Meng de abrikozenvulling erdoor. Laat afkoelen.

2

Deeg bereiden

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtig deeg met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedekt het deeg met huishoudfolie. Laat 25 à 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Strooi wat bloem op je werkvlak. Druk het deeg plat met de handen. Rol het uit met een deegrol tot je een rechthoek van 36 bij 60 cm hebt. Snijd deze lap in 15 vierkantjes van 12 bij 12 cm (in de breedte in drie delen snijden en in de lengte in vijf).
3

Flappen invullen

Strijk de randen van de vierkantjes lichtjes in met water. Schep een lepel vulling op elk vierkantje en vouw het dicht. Druk de randen goed aan. Zo kan de vulling er niet uit tijdens het bakken. Leg de deegstukjes op een met bakpapier belegde bakplaat. Dek ze af en laat ze 30 à 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200° C .

Knip met een schaar een paar hapjes in de bovenkant. Daardoor kan het vocht ontsnappen bij het bakken. Strijk de deegstukjes in met losgeklopt ei. Bak de flappen 20 minuten op 200 °C. 

Wil je zeker zijn dat de flappen niet opengaan tijdens het bakken? Maak dan ook insnijdingen in de dubbelgevouwen rand.

teffdriehoekjes met abrikozen en mango

Voor 15 flappen
Voor je deeg
15 g margarine
8 g zout
300 ml water
Voor je vulling
1 mango
olie of boter om te bakken
currypoeder
gemberpoeder
Voor de afwerking
1 losgeklopt ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
teffdriehoekjes met abrikozen en mango

Voor 15 flappen
Voor je deeg
15 g margarine
8 g zout
300 ml water
Voor je vulling
1 mango
olie of boter om te bakken
currypoeder
gemberpoeder
Voor de afwerking
1 losgeklopt ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Mango-abrikozenvulling maken

Snijd het vruchtvlees van de mango in stukjes. Verhit een beetje olie of boter in een pan. Stoof de mangostukjes kort aan. Kruid ze naar smaak met curry en gember.

Meng de abrikozenvulling erdoor. Laat afkoelen.

2

Deeg bereiden

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtig deeg met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedekt het deeg met huishoudfolie. Laat 25 à 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Strooi wat bloem op je werkvlak. Druk het deeg plat met de handen. Rol het uit met een deegrol tot je een rechthoek van 36 bij 60 cm hebt. Snijd deze lap in 15 vierkantjes van 12 bij 12 cm (in de breedte in drie delen snijden en in de lengte in vijf).
3

Flappen invullen

Strijk de randen van de vierkantjes lichtjes in met water. Schep een lepel vulling op elk vierkantje en vouw het dicht. Druk de randen goed aan. Zo kan de vulling er niet uit tijdens het bakken. Leg de deegstukjes op een met bakpapier belegde bakplaat. Dek ze af en laat ze 30 à 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200° C .

Knip met een schaar een paar hapjes in de bovenkant. Daardoor kan het vocht ontsnappen bij het bakken. Strijk de deegstukjes in met losgeklopt ei. Bak de flappen 20 minuten op 200 °C. 

Wil je zeker zijn dat de flappen niet opengaan tijdens het bakken? Maak dan ook insnijdingen in de dubbelgevouwen rand.


Reacties van anderen