Egeltjes van oergranenbrood
Eten je kinderen niet graag brood? Misschien verleid je ze wel met deze schattige broodegeltjes. Met een beetje boetseertalent tover je mama egel en haar drie kleintjes snel tevoorschijn. Ze zijn om in te bijten!
Voeg toe aan receptenboekje

Egeltjes van oergranenbrood

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Vorm 1 grote en 3 kleine kegels

Verdeel het deeg in twee gelijk delen. Een van beide wordt een grote egel. Verdeel het andere deel in drieën. Maak van elk stuk eerst een bolletje. Vorm daarna een spits uiteinde, zodat je een kegel krijgt.
4

Laat rijzen

Dek de kegels af met huishoudfolie en laat nog eens 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
5

Vorm stekels en gezicht

Knip kleine hapjes in het deeg met een schaar. Zo maak je de stekels. Steek chocoladedruppels in het deeg als ogen en neus. Druk ze diep genoeg, anders vallen ze eruit bij het bakken.
6

Bak de egels

Bak de kleine egels 18 minuten op 200 °C. Laat de grote egel 5 minuten langer bakken.
Egeltjes van oergranenbrood

Recept voor 1 grote en 3 kleine egels
Voor het deeg
300 ml water
Verder
bakplaat met bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Egeltjes van oergranenbrood

Recept voor 1 grote en 3 kleine egels
Voor het deeg
300 ml water
Verder
bakplaat met bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Vorm 1 grote en 3 kleine kegels

Verdeel het deeg in twee gelijk delen. Een van beide wordt een grote egel. Verdeel het andere deel in drieën. Maak van elk stuk eerst een bolletje. Vorm daarna een spits uiteinde, zodat je een kegel krijgt.
4

Laat rijzen

Dek de kegels af met huishoudfolie en laat nog eens 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
5

Vorm stekels en gezicht

Knip kleine hapjes in het deeg met een schaar. Zo maak je de stekels. Steek chocoladedruppels in het deeg als ogen en neus. Druk ze diep genoeg, anders vallen ze eruit bij het bakken.
6

Bak de egels

Bak de kleine egels 18 minuten op 200 °C. Laat de grote egel 5 minuten langer bakken.

Reacties van anderen