Driekoningentaart
Driekoningen vieren zoals het hoort? Snijd deze driekoningentaart in evenveel stukken als er tafelgenoten zijn. De jongste kruipt onder tafel en roept telkens af wie het volgende stuk krijgt. Wie de boon op zijn bord vindt, is voor één dag koning.
Voeg toe aan receptenboekje

Driekoningentaart

1

Maak het frangipanebeslag

Maak het beslag zoals uitgelegd op de verpakking van de mix. Voeg de appelblokjes toe en meng goed.
2

Maak de taartbodem

Bekleed de pizzaplaat met bakpapier. Neem een vel bladerdeeg en snijd aan de buitenkant een boord van 1 cm weg. Leg de deegplak op de pizzaplaat. Bestrijk de rand lichtjes met water. Bewaar de deegrestjes voor de afwerking.
3

Bestrijk met frangipane

Schep het frangipanebeslag op het bladerdeeg. Strijk het uit tot 2 cm van de rand. Verstop een chocolade koffieboon in het beslag.
4

Bedek met bladerdeeg

Leg het tweede vel bladerdeeg over de frangipane. Druk de rand goed aan en vouw hem dubbel onder de taart. Druk de rand opnieuw aan, deze keer met een vork.
5

Versier met deegsterren

Bestuif het werkblad met bloem. Rol de bladerdeegrestjes uit tot een dunne plak. Steek sterren uit met uitsteekvormpjes. Plak ze met een beetje water op de taart. Voeg een ei en een lepel water samen en klop los. Strijk daarmee de volledige taart in. Verwarm de oven voor op 200 °C.
6

Bak de taart

Bak de taart 15 minuten op 200 °C, verlaag de temperatuur naar 180 °C en bak nog 25 à 30 minuten.
7

Werk af met bloemsuiker

Laat de taart een kwartier afkoelen. Bestrooi met bloemsuiker. Serveer lauwwarm met een bolletje ijs.

Varieer je vulling. Vervang de appelstukjes door bakvaste chocoladedruppels. Of strijk als vulling eerst een laagje abrikozenvulling en daarna de frangipane op de bladerdeegbodem.

Vervang de chocolade koffieboon door een speeltje voor de kinderen. Je vindt in je Aveve-winkel figuurtjes in diverse thema's met bijpassende kroon erbij.


Voor de vulling
100 g zachte boter
2 eieren
Voor bodem en deksel
geperforeerde pizzavorm
bakpapier
stervormige uitstekers
Voor de afwerking
1 ei
bloemsuiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor de vulling
100 g zachte boter
2 eieren
Voor bodem en deksel
geperforeerde pizzavorm
bakpapier
stervormige uitstekers
Voor de afwerking
1 ei
bloemsuiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het frangipanebeslag

Maak het beslag zoals uitgelegd op de verpakking van de mix. Voeg de appelblokjes toe en meng goed.
2

Maak de taartbodem

Bekleed de pizzaplaat met bakpapier. Neem een vel bladerdeeg en snijd aan de buitenkant een boord van 1 cm weg. Leg de deegplak op de pizzaplaat. Bestrijk de rand lichtjes met water. Bewaar de deegrestjes voor de afwerking.
3

Bestrijk met frangipane

Schep het frangipanebeslag op het bladerdeeg. Strijk het uit tot 2 cm van de rand. Verstop een chocolade koffieboon in het beslag.
4

Bedek met bladerdeeg

Leg het tweede vel bladerdeeg over de frangipane. Druk de rand goed aan en vouw hem dubbel onder de taart. Druk de rand opnieuw aan, deze keer met een vork.
5

Versier met deegsterren

Bestuif het werkblad met bloem. Rol de bladerdeegrestjes uit tot een dunne plak. Steek sterren uit met uitsteekvormpjes. Plak ze met een beetje water op de taart. Voeg een ei en een lepel water samen en klop los. Strijk daarmee de volledige taart in. Verwarm de oven voor op 200 °C.
6

Bak de taart

Bak de taart 15 minuten op 200 °C, verlaag de temperatuur naar 180 °C en bak nog 25 à 30 minuten.
7

Werk af met bloemsuiker

Laat de taart een kwartier afkoelen. Bestrooi met bloemsuiker. Serveer lauwwarm met een bolletje ijs.

Varieer je vulling. Vervang de appelstukjes door bakvaste chocoladedruppels. Of strijk als vulling eerst een laagje abrikozenvulling en daarna de frangipane op de bladerdeegbodem.

Vervang de chocolade koffieboon door een speeltje voor de kinderen. Je vindt in je Aveve-winkel figuurtjes in diverse thema's met bijpassende kroon erbij.


Wat zeggen anderen