Donuts
Jezelf en je huisgenoten eens goed verwennen? Maak deze verrassend makkelijke donuts. Met de handige donutmix lukt het je altijd. Versgebakken met een laagje bloemsuiker zijn ze onweerstaanbaar.
Voeg toe aan receptenboekje

Donuts

1

Kneed het deeg

Meng de mix voor donuts met het water. Kneed 10 minuten in een keukenrobot of 20 minuten met de hand.
2

Laat rusten

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 10 minuten rijzen.
3

Vorm 10 bolletjes

Verdeel het deeg in 10 stukjes. Rol er bolletjes van.
4

Laat rusten

Dek af en laat 10 minuten rusten.
5

Vorm donuts

Druk de deegbolletjes plat tot ronde plakjes van 1 cm dik. Steek in het midden van elk plakje een gaatje uit met een uitsteekvormpje.
6

Laat rijzen

Dek de deegringen af en laat 35 à 40 minuten rijzen.
7

Bak de donuts

Verwarm de friteuse op 175 °C. Bak beide kanten van de donuts 2 à 3 minuten op 175 °C tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
8

Decoreer de donuts

Versier de donuts met bloemsuiker.

Voor 10 donuts
Voor het deeg
200 ml water
Voor de afwerking
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 10 donuts
Voor het deeg
200 ml water
Voor de afwerking
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Meng de mix voor donuts met het water. Kneed 10 minuten in een keukenrobot of 20 minuten met de hand.
2

Laat rusten

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 10 minuten rijzen.
3

Vorm 10 bolletjes

Verdeel het deeg in 10 stukjes. Rol er bolletjes van.
4

Laat rusten

Dek af en laat 10 minuten rusten.
5

Vorm donuts

Druk de deegbolletjes plat tot ronde plakjes van 1 cm dik. Steek in het midden van elk plakje een gaatje uit met een uitsteekvormpje.
6

Laat rijzen

Dek de deegringen af en laat 35 à 40 minuten rijzen.
7

Bak de donuts

Verwarm de friteuse op 175 °C. Bak beide kanten van de donuts 2 à 3 minuten op 175 °C tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
8

Decoreer de donuts

Versier de donuts met bloemsuiker.

Wat zeggen anderen