Pannenkoeken alleen voor kinderen? Nee hoor: van deze crêpes suzette begint elke volwassene te watertanden. En dit recept maakt het eenvoudig om te maken! Flambeer de pannenkoeken met Grand Marnier of sinaasappellikeur en dien ze op met warme sinaasappelsaus: heerlijk. Extra lekker? Trakteer jezelf op een bolletje vanille-ijs bij de crêpes.
Voeg alle ingrediënten voor de pannenkoeken samen in een kom. Klop het geheel tot een glad beslag.
2
Verhit wat olie of een klontje boter in een pan.
3
Schep een lepel beslag in de pan en bak beide zijden van de pannenkoek goudbruin.
4
Bak tot al het beslag op is.
5
Pannenkoeken afwerken
Spoel de sinaasappels schoon met heet water, onder de kraan.
6
Rasp de schil. Pers de sinaasappels en ook de halve citroen uit.
7
Smelt de boter voor de saus in een pannetje en roer er de suiker door. Voeg er de geraspte schil en het sap aan toe. Laat even koken en hou de saus warm.
8
Leg een pannenkoek in de pan en giet er een scheutje likeur over. Steek de pannenkoek aan met een lange lucifer en wacht tot de vlam vanzelf dooft.
9
Serveer de crêpes suzette warm, overgoten met warme sinaasappelsaus en eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Voeg alle ingrediënten voor de pannenkoeken samen in een kom. Klop het geheel tot een glad beslag.
2
Verhit wat olie of een klontje boter in een pan.
3
Schep een lepel beslag in de pan en bak beide zijden van de pannenkoek goudbruin.
4
Bak tot al het beslag op is.
5
Pannenkoeken afwerken
Spoel de sinaasappels schoon met heet water, onder de kraan.
6
Rasp de schil. Pers de sinaasappels en ook de halve citroen uit.
7
Smelt de boter voor de saus in een pannetje en roer er de suiker door. Voeg er de geraspte schil en het sap aan toe. Laat even koken en hou de saus warm.
8
Leg een pannenkoek in de pan en giet er een scheutje likeur over. Steek de pannenkoek aan met een lange lucifer en wacht tot de vlam vanzelf dooft.
9
Serveer de crêpes suzette warm, overgoten met warme sinaasappelsaus en eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Wat zeggen anderen