Creme-bruleetaartjes met citroen
Geef je crème brûlée een originele twist: voeg geurige citroenrasp toe voor een subtiele en frisse smaak en serveer deze lekkernij op een krokant bodempje van kruimeldeeg. Een heerlijk taartje waar je gegarandeerd succes mee oogst.
Voeg toe aan receptenboekje

Creme-bruleetaartjes met citroen

1

Kruimeldeeg maken

Maak eerst het taartdeeg. Kneed de Mix voor kruimeldeeg, de eidooier en de boter tot een homogeen deeg.

st1
2

Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.

3

Vet 6 taartvormpjes goed in met boter en bestuif royaal met bloem. Rol het deeg uit tot een dunne plak. Steek er 6 rondjes uit die net iets groter zijn dan de diameter van de vormpjes.

st3
4

Leg de deegplakjes in de taartvormpjes en druk overal goed aan. Druk met de palm van je hand het overtollige deeg aan de rand weg. Prik de bodem in met een vork, zo voorkom je dat het deeg omhoog komt.

5

Bak de taartbodempjes ongeveer 15 minuten op 180 °C.

6

Giet de volle melk en de room in een pan en voeg de geraspte schil van de citroenen toe. Verwarm het mengsel tot het net niet kookt. Voeg de mix voor crème brûlée al roerend toe en laat eventjes doorkoken. Verdeel de crème over de taartbodempjes en laat ze 2 uur of langer in de koelkast opstijven.

st6
7

Strooi vóór het serveren wat kristalsuiker op de taartjes. Karamelliseer de bovenlaag met een gasbrandertje of zet ze even onder de grill in de oven.

st7
8

Tip

Bak de taartbodempjes zeker niet te lang, anders krijg je ze er na het bakken moeilijk uit. Of speel op safe en leg een stuk bakpapier in de vormpjes dat ruim over de rand komt. Zo neem je de bodempjes er na het bakken makkelijk uit.


Voor 6 taartjes
Voor je kruimeldeegbodem
1 eidooier
90 g in blokjes gesneden harde boter
Voor je taartvulling
250 ml volle melk
400 ml volle room
Geraspte schil van 2 citroenen
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 6 taartjes
Voor je kruimeldeegbodem
1 eidooier
90 g in blokjes gesneden harde boter
Voor je taartvulling
250 ml volle melk
400 ml volle room
Geraspte schil van 2 citroenen
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kruimeldeeg maken

Maak eerst het taartdeeg. Kneed de Mix voor kruimeldeeg, de eidooier en de boter tot een homogeen deeg.

st1
2

Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.

3

Vet 6 taartvormpjes goed in met boter en bestuif royaal met bloem. Rol het deeg uit tot een dunne plak. Steek er 6 rondjes uit die net iets groter zijn dan de diameter van de vormpjes.

st3
4

Leg de deegplakjes in de taartvormpjes en druk overal goed aan. Druk met de palm van je hand het overtollige deeg aan de rand weg. Prik de bodem in met een vork, zo voorkom je dat het deeg omhoog komt.

5

Bak de taartbodempjes ongeveer 15 minuten op 180 °C.

6

Giet de volle melk en de room in een pan en voeg de geraspte schil van de citroenen toe. Verwarm het mengsel tot het net niet kookt. Voeg de mix voor crème brûlée al roerend toe en laat eventjes doorkoken. Verdeel de crème over de taartbodempjes en laat ze 2 uur of langer in de koelkast opstijven.

st6
7

Strooi vóór het serveren wat kristalsuiker op de taartjes. Karamelliseer de bovenlaag met een gasbrandertje of zet ze even onder de grill in de oven.

st7
8

Tip

Bak de taartbodempjes zeker niet te lang, anders krijg je ze er na het bakken moeilijk uit. Of speel op safe en leg een stuk bakpapier in de vormpjes dat ruim over de rand komt. Zo neem je de bodempjes er na het bakken makkelijk uit.


Wat zeggen anderen