Cookie-kerstkrans
Verwennen mag, zeker wanneer Kerstmis op komst is. Deze krans van sterrenkoekjes is haast te mooi om op te eten. Tafeldecoratie en vieruurtje in één.
Voeg toe aan receptenboekje

Cookie-kerstkrans

1

Maak 3 degen

Meng mix, eieren en boter in een kom en kneed tot een homogeen deeg. Verdeel het in 3 gelijke porties. Voeg aan het eerste deeg cacaopoeder toe, aan het tweede gingerbreadkruiden, aan het derde vanille-extract. Kneed telkens goed door.
2

Laat afkoelen

Wikkel elk deeg in huishoudfolie en laat 20 minuten afkoelen in de koelkast.
3

Bak cacaokoekjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Neem het cacaodeeg uit de koelkast en kneed kort met de hand. Rol uit tot een dikte van 7 à 8 mm. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek met de uitsteekvormpjes sterren uit van diverse formaten. Leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 10 minuten op 180 °C.
4

Bak gingerbreadkoekjes

Vorm koekjes uit het gingerbreaddeeg terwijl de cacaokoekjes in de oven zitten. Bak de gingerbreadkoekjes daarna op dezelfde manier.
5

Bak vanillekoekjes

Steek vanillekoekjes uit en bak ze op dezelfde manier als de andere koekjes. Laat alle koekjes afkoelen.
6

Maak icing

Meng het icingpoeder met het water. Roer goed door tot een gladde, spuitbare icing. Schep de icing in een spuitzak.
7

Decoreer de koekjes

Knip een heel klein tipje van de spuitzak af om fijn te kunnen decoreren. Versier een deel van de koekjes met icing en eventueel een gouden sterretje. Decoreer andere koekjes met bloemsuiker en laat nog andere onbedekt.
8

Maak een krans

Leg de koekjes op een grote schotel of plank in de vorm van een krans. Spuit hier en daar een beetje icing op de achterkant van de koekjes om ze op hun plaats te houden.

Gingerbreadkruiden zelf maken? Meng 2 koffielepels kaneel, 1 koffielepel nootmuskaat en 1 koffielepel gemberpoeder.

Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak 3 degen

Meng mix, eieren en boter in een kom en kneed tot een homogeen deeg. Verdeel het in 3 gelijke porties. Voeg aan het eerste deeg cacaopoeder toe, aan het tweede gingerbreadkruiden, aan het derde vanille-extract. Kneed telkens goed door.
2

Laat afkoelen

Wikkel elk deeg in huishoudfolie en laat 20 minuten afkoelen in de koelkast.
3

Bak cacaokoekjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Neem het cacaodeeg uit de koelkast en kneed kort met de hand. Rol uit tot een dikte van 7 à 8 mm. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek met de uitsteekvormpjes sterren uit van diverse formaten. Leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 10 minuten op 180 °C.
4

Bak gingerbreadkoekjes

Vorm koekjes uit het gingerbreaddeeg terwijl de cacaokoekjes in de oven zitten. Bak de gingerbreadkoekjes daarna op dezelfde manier.
5

Bak vanillekoekjes

Steek vanillekoekjes uit en bak ze op dezelfde manier als de andere koekjes. Laat alle koekjes afkoelen.
6

Maak icing

Meng het icingpoeder met het water. Roer goed door tot een gladde, spuitbare icing. Schep de icing in een spuitzak.
7

Decoreer de koekjes

Knip een heel klein tipje van de spuitzak af om fijn te kunnen decoreren. Versier een deel van de koekjes met icing en eventueel een gouden sterretje. Decoreer andere koekjes met bloemsuiker en laat nog andere onbedekt.
8

Maak een krans

Leg de koekjes op een grote schotel of plank in de vorm van een krans. Spuit hier en daar een beetje icing op de achterkant van de koekjes om ze op hun plaats te houden.

Gingerbreadkruiden zelf maken? Meng 2 koffielepels kaneel, 1 koffielepel nootmuskaat en 1 koffielepel gemberpoeder.


Wat zeggen anderen