Cookie cake
Van een eyecatcher gesproken. En toch is dit oogverblindende dessert helemaal niet moeilijk om te maken. Koekjesdeeg bakken, witte chocomoussevulling kloppen en decoreren met fruit naar keuze. Piece of cake.
Voeg toe aan receptenboekje

Cookie cake

1

Kneed het koekjesdeeg

Mix de boter met de bloemsuiker en de vanillesuiker zacht. Voeg het ei toe en meng goed. Voeg de bloem en de limoenschil toe en meng tot je er een deegbal van kan maken. Druk het deeg plat. Wikkel het in huishoudfolie en laat een half uur afkoelen in de koelkast.
2

Vorm 2 grote O’s

Kneed het deeg kort door. Bestuif het werkblad en het deeg met bloem. Leg ¼ van het deeg apart. Rol de rest van het deeg uit tot een dunne plak. Leg het deeg op een vel bakpapier op een bakplaat. Zet de bakvorm op het deeg en snijd langs de rand een ronde plak uit. Steek daarna in het midden een gat uit met de ronde uitsteker. Voeg de deegrestjes samen met het deeg dat je opzij legde. Maak een tweede ‘O’ op dezelfde manier. Steek eventueel nog koekjes uit als extra decoratie voor je taart.
3

Bak de O’s

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de O’s en eventuele kleine koekjes ongeveer 12 minuten op 180 °C. Laat alles afkoelen op de plaat.
4

Maak de vulling

Voeg de mix voor witte chocomousse en 150 ml melk samen in een kom en mix 5 minuten op hoge snelheid. Meng de mix voor banketbakkersroom met 75 ml melk. Voeg daaraan de limoenschil en het limoensap toe. Roer de banketbakkersroom glad en spatel de witte chocomousse erdoor. Schep de vulling in een spuitzak met brede, ronde spuitmond.
5

Stel de taart samen

Spuit enkele toefjes vulling op de taartonderlegger en zet de eerste O erop. Zo gaat je taart niet schuiven. Bedek de koek volledig met toefjes. Leg er stukjes vers fruit op. Plaats voorzichtig de tweede O erop. Bedek opnieuw volledig met toefjes. Versier de taart met vers fruit. Werk vlak voor het serveren af met suikerbloemetjes.

Tip 1

De koeken extra krokant houden? Strijk ze in met een laagje gesmolten witte chocolade voor je de vulling aanbrengt.

Tip 2

Strijk het fruit in met een laagje afdekgelei. Zo blijft het langer vers.


Voor de koeken
120 g zachte boter
60 g bloemsuiker
1 eidooier
geraspte schil van 1 limoen
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
180 g AVEVE Surfina tarwebloem
springvorm ⌀ 22 cm
ronde uitsteker ⌀ 11 cm
Voor de vulling
150 g Callebaut Mix voor witte chocomousse
150 ml koude volle melk
35 g Cake 'n Party Mix voor banketbakkersroom
geraspte schil van 1 limoen + 45 ml limoensap
75 ml melk
spuitzak + brede, ronde spuitmond
Voor de afwerking
250 g vers fruit: aardbeien, granaatappelpitten, rode bessen, frambozen
suikerbloemetjes en -blaadjes
taartonderlegger ⌀ 27 cm
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor de koeken
120 g zachte boter
60 g bloemsuiker
1 eidooier
geraspte schil van 1 limoen
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
180 g AVEVE Surfina tarwebloem
springvorm ⌀ 22 cm
ronde uitsteker ⌀ 11 cm
Voor de vulling
150 g Callebaut Mix voor witte chocomousse
150 ml koude volle melk
35 g Cake 'n Party Mix voor banketbakkersroom
geraspte schil van 1 limoen + 45 ml limoensap
75 ml melk
spuitzak + brede, ronde spuitmond
Voor de afwerking
250 g vers fruit: aardbeien, granaatappelpitten, rode bessen, frambozen
suikerbloemetjes en -blaadjes
taartonderlegger ⌀ 27 cm
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het koekjesdeeg

Mix de boter met de bloemsuiker en de vanillesuiker zacht. Voeg het ei toe en meng goed. Voeg de bloem en de limoenschil toe en meng tot je er een deegbal van kan maken. Druk het deeg plat. Wikkel het in huishoudfolie en laat een half uur afkoelen in de koelkast.
2

Vorm 2 grote O’s

Kneed het deeg kort door. Bestuif het werkblad en het deeg met bloem. Leg ¼ van het deeg apart. Rol de rest van het deeg uit tot een dunne plak. Leg het deeg op een vel bakpapier op een bakplaat. Zet de bakvorm op het deeg en snijd langs de rand een ronde plak uit. Steek daarna in het midden een gat uit met de ronde uitsteker. Voeg de deegrestjes samen met het deeg dat je opzij legde. Maak een tweede ‘O’ op dezelfde manier. Steek eventueel nog koekjes uit als extra decoratie voor je taart.
3

Bak de O’s

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de O’s en eventuele kleine koekjes ongeveer 12 minuten op 180 °C. Laat alles afkoelen op de plaat.
4

Maak de vulling

Voeg de mix voor witte chocomousse en 150 ml melk samen in een kom en mix 5 minuten op hoge snelheid. Meng de mix voor banketbakkersroom met 75 ml melk. Voeg daaraan de limoenschil en het limoensap toe. Roer de banketbakkersroom glad en spatel de witte chocomousse erdoor. Schep de vulling in een spuitzak met brede, ronde spuitmond.
5

Stel de taart samen

Spuit enkele toefjes vulling op de taartonderlegger en zet de eerste O erop. Zo gaat je taart niet schuiven. Bedek de koek volledig met toefjes. Leg er stukjes vers fruit op. Plaats voorzichtig de tweede O erop. Bedek opnieuw volledig met toefjes. Versier de taart met vers fruit. Werk vlak voor het serveren af met suikerbloemetjes.

Tip 1

De koeken extra krokant houden? Strijk ze in met een laagje gesmolten witte chocolade voor je de vulling aanbrengt.

Tip 2

Strijk het fruit in met een laagje afdekgelei. Zo blijft het langer vers.


Wat zeggen anderen