Citroenspeltcake
Verras je gezin met een extra fruitige citroencake. Het recept is de eenvoud zelf. Perfect om samen met de kinderen klaar te maken.
Voeg toe aan receptenboekje

Citroenspeltcake

1

Maak het beslag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Voeg de boter, de mix en de eieren samen in een kom. Mix kort tot een glad beslag. Voeg de citroenschil en het citroensap toe en meng kort. 


2

Vul de bakvorm

Vet de springvorm in met bakspray en bedek de bodem met bakpapier. Vul met het beslag. 


3

Bak de cake

Bak de cake 25 à 30 minuten op 170 °C. Laat afkoelen op een rooster.


4

Bestrijk met afdekgelei

Verwarm de afdekgelei met het citroensap in een pannetje tot de gelei gesmolten is. Strijk de cake volledig in met afdekgelei. 


5

Decoreer de cake

Bedek de cake met witte chocoladeschilfers. Werk af met vers seizoensfruit.


6

Tip: Liever cupcakes? Vul cupcakevormpjes met het beslag en bak ze 20 minuten op 180 °C.


Citroenspeltcake
Voor de cake
415 g Aveve mix voor speltcake
165 g zachte boter
5 eieren
85 g citroensap
geraspte schil van 3 citroenen
Dr. Oetker bakspray
bakpapier
Voor de afwerking
bakkwast
25 g citroensap
seizoensfruit (frambozen, bosbessen, aardbeien)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Citroenspeltcake
Voor de cake
415 g Aveve mix voor speltcake
165 g zachte boter
5 eieren
85 g citroensap
geraspte schil van 3 citroenen
Dr. Oetker bakspray
bakpapier
Voor de afwerking
bakkwast
25 g citroensap
seizoensfruit (frambozen, bosbessen, aardbeien)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het beslag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Voeg de boter, de mix en de eieren samen in een kom. Mix kort tot een glad beslag. Voeg de citroenschil en het citroensap toe en meng kort. 


2

Vul de bakvorm

Vet de springvorm in met bakspray en bedek de bodem met bakpapier. Vul met het beslag. 


3

Bak de cake

Bak de cake 25 à 30 minuten op 170 °C. Laat afkoelen op een rooster.


4

Bestrijk met afdekgelei

Verwarm de afdekgelei met het citroensap in een pannetje tot de gelei gesmolten is. Strijk de cake volledig in met afdekgelei. 


5

Decoreer de cake

Bedek de cake met witte chocoladeschilfers. Werk af met vers seizoensfruit.


6

Tip: Liever cupcakes? Vul cupcakevormpjes met het beslag en bak ze 20 minuten op 180 °C.


Wat zeggen anderen