Citroencupcakes met meringue
Niemand die gelooft dat je deze cupcakes zelf gemaakt hebt. Ze lijken zó uit de etalage van een toppatissier te komen. En dan moet je ze nog proeven, met die frisse lemon curd en die hemelse meringue.
Voeg toe aan receptenboekje

Citroencupcakes met meringue

1

Bak de cupcakes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix de boter zacht. Voeg de overige ingrediënten toe. Mix kort tot een glad beslag. Leg cupcakevormpjes in het bakblik. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cupcakes 20 minuten op 180 °C.
2

Maak de lemon curd

Meng de mix voor banketbakkersroom met de melk. Roer het citroensap erdoor. Doe de room en de bloemsuiker erbij en meng goed. Schep de lemon curd in een spuitzak.
3

Maak de meringue

Klop het eiwit met de suiker 5 à 10 minuten op hoge snelheid op. Schep het stijfgeklopte eiwit in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
4

Stel de cupcakes samen

Snijd een holletje uit in de cupcakes. Vul dat met lemon curd. Spuit een grote toef meringue op de cupcakes. Brand de meringue af met een brandertje. Decoreer de cupcakes met een schijfje citroen en een muntblaadje.

Recept voor 10 à 12 cupcakes
Voor de cupcakes
100 g zachte boter
2 eieren
250 g Cake 'n Party Mix voor cupcakes
geraspte schil van 1 citroen
30 ml citroensap
papieren cupcakevormpjes
cupcakebakvorm 12 kuipjes
Voor de lemon curd
50 g Cake 'n Party Mix voor banketbakkersroom
110 ml melk
55 ml citroensap (1 grote citroen)
50 g room
25 g bloemsuiker
spuitzak
Voor de meringue
3 eiwitten (105 g)
160 g suiker
spuitzak met gekarteld spuitmondje
gasbrandertje
Voor de decoratie
muntblaadjes
citroenschijfjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Recept voor 10 à 12 cupcakes
Voor de cupcakes
100 g zachte boter
2 eieren
250 g Cake 'n Party Mix voor cupcakes
geraspte schil van 1 citroen
30 ml citroensap
papieren cupcakevormpjes
cupcakebakvorm 12 kuipjes
Voor de lemon curd
50 g Cake 'n Party Mix voor banketbakkersroom
110 ml melk
55 ml citroensap (1 grote citroen)
50 g room
25 g bloemsuiker
spuitzak
Voor de meringue
3 eiwitten (105 g)
160 g suiker
spuitzak met gekarteld spuitmondje
gasbrandertje
Voor de decoratie
muntblaadjes
citroenschijfjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de cupcakes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix de boter zacht. Voeg de overige ingrediënten toe. Mix kort tot een glad beslag. Leg cupcakevormpjes in het bakblik. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cupcakes 20 minuten op 180 °C.
2

Maak de lemon curd

Meng de mix voor banketbakkersroom met de melk. Roer het citroensap erdoor. Doe de room en de bloemsuiker erbij en meng goed. Schep de lemon curd in een spuitzak.
3

Maak de meringue

Klop het eiwit met de suiker 5 à 10 minuten op hoge snelheid op. Schep het stijfgeklopte eiwit in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
4

Stel de cupcakes samen

Snijd een holletje uit in de cupcakes. Vul dat met lemon curd. Spuit een grote toef meringue op de cupcakes. Brand de meringue af met een brandertje. Decoreer de cupcakes met een schijfje citroen en een muntblaadje.

Wat zeggen anderen