Choco-speculaascupcakes
Chocoholic én speculaasfan? Verwen jezelf met deze speculaascupcakes met een dikke toef chocomousse erbovenop. En laat vrienden en familie meegenieten, want zoete zondes moet je delen.
Voeg toe aan receptenboekje

Choco-speculaascupcakes

1

Bak de cupcakes

Verwarm de oven voor op 170 °C. Roer de boter zacht. Voeg eerst de eieren en daarna de mix voor speculaascake toe. Klop 5 minuten tot een glad beslag. Spatel de bakvaste chocolade door het beslag. Plaats de cupcakevormpjes in de cupcakebakvorm. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cupcakes 20 minuten op 170 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
2

Maak de chocomousse

Voeg de mix en de melk samen. Klop het geheel 10 minuten op tot een stevig mengsel. Doe de chocomousse in een spuitzak en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
3

Dip de cupcakes in chocolade

Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolfoven. Dip de bovenkant van de cupcakes in de gesmolten chocolade. Strooi er onmiddellijk speculaaskruimels en zilveren parels op, vóór de chocolade hard wordt.
4

Werk af met chocomousse en parels

Spuit wanneer de chocolade hard is op elke cupcake een toef chocomousse. Werk af met nog enkele zilveren suikerparels.

Voor 12 cupcakes
Voor de cupcakes
100 g boter
12 papieren cupcakevormpjes
2 eieren
cupcakebakvorm
mixer of keukenrobot
Voor de chocomousse
100 ml melk
spuitzak
Voor de afwerking
Cake ’n Party Suikerparels zilver
1 à 2 speculaaskoekjes, verkruimeld
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 12 cupcakes
Voor de cupcakes
100 g boter
12 papieren cupcakevormpjes
2 eieren
cupcakebakvorm
mixer of keukenrobot
Voor de chocomousse
100 ml melk
spuitzak
Voor de afwerking
Cake ’n Party Suikerparels zilver
1 à 2 speculaaskoekjes, verkruimeld
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de cupcakes

Verwarm de oven voor op 170 °C. Roer de boter zacht. Voeg eerst de eieren en daarna de mix voor speculaascake toe. Klop 5 minuten tot een glad beslag. Spatel de bakvaste chocolade door het beslag. Plaats de cupcakevormpjes in de cupcakebakvorm. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cupcakes 20 minuten op 170 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
2

Maak de chocomousse

Voeg de mix en de melk samen. Klop het geheel 10 minuten op tot een stevig mengsel. Doe de chocomousse in een spuitzak en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
3

Dip de cupcakes in chocolade

Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolfoven. Dip de bovenkant van de cupcakes in de gesmolten chocolade. Strooi er onmiddellijk speculaaskruimels en zilveren parels op, vóór de chocolade hard wordt.
4

Werk af met chocomousse en parels

Spuit wanneer de chocolade hard is op elke cupcake een toef chocomousse. Werk af met nog enkele zilveren suikerparels.

Wat zeggen anderen