Chocoladecakejes met sinaasvulling
Dit recept bewijst nog maar eens dat chocolade en sinaasappel een ‘match made in heaven’ zijn. Lekker luchtige chocoladegebakjes met romige mascarpone en zoete sinaasblokjes, overgoten met hemelse ganache. Meer moet dat niet zijn.
Voeg toe aan receptenboekje

Chocoladecakejes met sinaasvulling

1

Bak de cakejes

Verwarm de oven voor op 170 °C. Voeg alle ingrediënten samen. Meng het geheel 5 minuten tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Bak de cakejes 25 minuten op 170 °C. Laat ze afkoelen.
2

Maak de sinaasappelvulling

Klop de slagroom stijf. Klop de mascarpone los en spatel de slagroom erdoor. Snijd de sinaasappelblokjes in stukjes. Voeg ze samen met het oranjebloesemaroma en de vanillesuiker toe. Laat de vulling afkoelen in de koelkast.
3

Maak de ganache

Giet de slagroom in een pannetje en breng aan de kook. Neem de slagroom van het vuur en voeg de smeltchocolade toe. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is.
4

Stel de cakejes samen

Snijd de cakejes horizontaal doormidden. Schep de sinaasappelvulling in een spuitzak. Spuit een laagje op de onderhelft van elk cakeje. Zet de bovenhelft erop. Overgiet de cakejes met ganache. Versier met stukjes gekonfijte sinaasappel.

Recept voor 12 cakejes
Voor de cakejes
2 eieren
50 ml water
bakvorm voor 12 minicakes
keukenrobot/mixer
Voor de sinaasvulling
3 ml oranjebloesemaroma
50 g mascarpone
50 g room
keukenrobot/mixer
spuitzak
Voor de ganache
100 g room
pannetje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Recept voor 12 cakejes
Voor de cakejes
2 eieren
50 ml water
bakvorm voor 12 minicakes
keukenrobot/mixer
Voor de sinaasvulling
3 ml oranjebloesemaroma
50 g mascarpone
50 g room
keukenrobot/mixer
spuitzak
Voor de ganache
100 g room
pannetje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de cakejes

Verwarm de oven voor op 170 °C. Voeg alle ingrediënten samen. Meng het geheel 5 minuten tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Bak de cakejes 25 minuten op 170 °C. Laat ze afkoelen.
2

Maak de sinaasappelvulling

Klop de slagroom stijf. Klop de mascarpone los en spatel de slagroom erdoor. Snijd de sinaasappelblokjes in stukjes. Voeg ze samen met het oranjebloesemaroma en de vanillesuiker toe. Laat de vulling afkoelen in de koelkast.
3

Maak de ganache

Giet de slagroom in een pannetje en breng aan de kook. Neem de slagroom van het vuur en voeg de smeltchocolade toe. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is.
4

Stel de cakejes samen

Snijd de cakejes horizontaal doormidden. Schep de sinaasappelvulling in een spuitzak. Spuit een laagje op de onderhelft van elk cakeje. Zet de bovenhelft erop. Overgiet de cakejes met ganache. Versier met stukjes gekonfijte sinaasappel.

Reacties van anderen