De combinatie van chiabrood met zoete abrikozen, pruimen en rozijnen is een topper. Bij deze broodjes heb je geen beleg nodig. Een beetje boter erop en smullen maar!
Snijd de gedroogde pruimen en abrikozen in kleine stukjes.
2
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
3
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
4
Beleg een bakplaat met bakpapier. Druk het deeg plat en verdeel het in stukjes van 50 g. Maak er mooie bolletjes van en schik ze op de bakplaat.
5
Dek de bolletjes af en laat ze 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
6
Bak de broodjes 18 minuten op 200 °C
7
Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje of in de microgolfoven.
8
Strijk de broodjes direct na het bakken in met de afdekgelei.
Geen fan van gedroogde vruchten? Vervang ze door een vulling van noten of chocolade. Superlekker!
Snijd de gedroogde pruimen en abrikozen in kleine stukjes.
2
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
3
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
4
Beleg een bakplaat met bakpapier. Druk het deeg plat en verdeel het in stukjes van 50 g. Maak er mooie bolletjes van en schik ze op de bakplaat.
5
Dek de bolletjes af en laat ze 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
6
Bak de broodjes 18 minuten op 200 °C
7
Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje of in de microgolfoven.
8
Strijk de broodjes direct na het bakken in met de afdekgelei.
Geen fan van gedroogde vruchten? Vervang ze door een vulling van noten of chocolade. Superlekker!
Wat zeggen anderen