Cheesecake-brownies
Amerikanen zijn helemaal dol op de rijke combinatie van smeuïge cheesecake en brownie. Tussendoor, als ontbijt of bij de lunch: een stuk cheesecake brownie gaat er altijd wel in. Serveer alles op een zelfgemaakte kruimeldeegbodem en je scoort gegarandeerd!
Voeg toe aan receptenboekje

Cheesecake-brownies

1

Kruimeldeegbodem bakken

Bereid het deeg zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Cheesecake brownies
2

Leg een vel bakpapier in de bakvorm (of bakplaat). Rol het deeg uit tot het in de vorm past.

Cheesecake brownies
3

Leg het deeg in de bakvorm. Bak de kruimeldeegbodem 10 à 15 minuten op 180 °C. Laat afkoelen in de vorm. Stel de oven in op 190 °C.

Cheesecake brownies
4

Browniebeslag maken

Bereid het browniebeslag volgens het recept op de verpakking. Houd enkele lepels beslag apart om te mengen met de cheesecakevulling. Spreid het overige deel uit over de kruimeldeegbodem in de bakvorm. 

Cheesecake brownies
5

Afwerken met cheesecakevulling

Voeg roomkaas, suiker en eidooiers samen in een kom. Meng tot een gladde massa. Giet het roomkaasmengel over het browniebeslag in de bakvorm.

Cheesecake brownies
6

Druppel met een lepel het restje browniebeslag over het roomkaasmengsel. Spreid het uit met een vork voor een mooi marmereffect.

Cheesecake brownies
7

Bak het geheel ca. 35 minuten op 190 °C. Laat eerst volledig afkoelen en haal dan het gebak uit de vorm. Snijd in porties.

Cheesecake brownies

Zin in een crunchy toets? Bestrooi je brownie voor het serveren met gehakte nootjes.

Cheesecake brownies

Voor 16 porties
Voor je kruimeldeegbodem
1 ei
130 g harde boter, in stukjes
Voor je brownies
120 g plantaardige olie (arachide, zonnebloem, ...)
140 ml water
Voor je cheesecakevulling
400 g roomkaas (type Philadelphia, geen light)
2 eidooiers
Bak- en kookbenodigdheden
Vierkantvorm 23 x 23 cm
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Cheesecake brownies

Voor 16 porties
Voor je kruimeldeegbodem
1 ei
130 g harde boter, in stukjes
Voor je brownies
120 g plantaardige olie (arachide, zonnebloem, ...)
140 ml water
Voor je cheesecakevulling
400 g roomkaas (type Philadelphia, geen light)
2 eidooiers
Bak- en kookbenodigdheden
Vierkantvorm 23 x 23 cm
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kruimeldeegbodem bakken

Bereid het deeg zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Cheesecake brownies
2

Leg een vel bakpapier in de bakvorm (of bakplaat). Rol het deeg uit tot het in de vorm past.

Cheesecake brownies
3

Leg het deeg in de bakvorm. Bak de kruimeldeegbodem 10 à 15 minuten op 180 °C. Laat afkoelen in de vorm. Stel de oven in op 190 °C.

Cheesecake brownies
4

Browniebeslag maken

Bereid het browniebeslag volgens het recept op de verpakking. Houd enkele lepels beslag apart om te mengen met de cheesecakevulling. Spreid het overige deel uit over de kruimeldeegbodem in de bakvorm. 

Cheesecake brownies
5

Afwerken met cheesecakevulling

Voeg roomkaas, suiker en eidooiers samen in een kom. Meng tot een gladde massa. Giet het roomkaasmengel over het browniebeslag in de bakvorm.

Cheesecake brownies
6

Druppel met een lepel het restje browniebeslag over het roomkaasmengsel. Spreid het uit met een vork voor een mooi marmereffect.

Cheesecake brownies
7

Bak het geheel ca. 35 minuten op 190 °C. Laat eerst volledig afkoelen en haal dan het gebak uit de vorm. Snijd in porties.

Cheesecake brownies

Zin in een crunchy toets? Bestrooi je brownie voor het serveren met gehakte nootjes.


Wat zeggen anderen