Charlottetaart met aardbeien en pistache
Laagjes zachte pistachebiscuit afgewisseld met zoete aardbeienbavarois en omzoomd met in chocolade gedipte koekjes: ziedaar een charlottetaart om mee uit te pakken.
Voeg toe aan receptenboekje

Charlottetaart met aardbeien en pistache

1

Maak het biscuitdeeg

Verwarm de oven voor op 160 °C op heteluchtstand. Voeg de mix, de eieren, het water en de pistachepasta samen. Mix 10 minuten in de keukenrobot op maximale snelheid. Voeg op het einde eventueel wat kleurstof toe. Spatel de gemalen pistaches doorheen het beslag. Vet een bakplaat in met bakspray en bekleed met bakpapier. Spreid het deeg gelijkmatig uit.
2

Bak de biscuit

Bak de biscuit 8 tot 10 minuten op 160 °C. Laat afkoelen op de bakplaat.
3

Steek 2 ovale bodems uit

Keer de biscuit om en trek voorzichtig het bakpapier los. Steek met het verstelbare bakframe 2 ovale bodems uit op de kleinste stand. Snijd in de lengte aan beide kanten nog een strookje van 0,5 cm af.
4

Dip de lepelkoekjes in chocolade

Snijd een tipje van 0,5 cm af van de lepelkoekjes. Smelt de chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. Dip de koekjes met de afgesneden kant 1 cm diep in de chocolade. Laat ze opstijven in de koelkast.
5

Maak de aardbeienbavarois

Mix de aardbeien fijn. Klop de slagroom stijf. Doe de mix voor bavarois bij de aardbeien en meng goed. Roer de slagroom door het aardbeienmengsel.
6

Stel de taart samen

Plaats het bakframe op een kartonnen taartonderlegger. Leg er een biscuitbodem in. Maak het frame wat groter en zet de koekjes rechtop rond de bodem met de bolle kant naar buiten. Span het frame aan zodat de koekjes vast zitten. Vul met de helft van de bavarois. Leg daarop de tweede biscuitbodem. Bedek met de resterende bavarois.
7

Laat afkoelen

Laat minstens 1 uur afkoelen in de diepvriezer of 2,5 uur in de koelkast.
8

Versier met pistaches en fruit

Verwijder voorzichtig het bakframe. Bestrooi de taart met gemalen pistaches. Versier royaal met rode vruchten.
9

Dek af met gelei

Maak gelei volgens het recept op het zakje Taartina. Strijk de gelei over het fruit.
10

Werk af met chocolade of suikerdecoratie

Werk de taart af met chocolade of suikerdecoratie in het thema van Kerstmis. Versier de taart met een rood lint.

- Je kunt de pistachepasta probleemloos vervangen door hazelnootpasta.

- Liever geen aardbeien? Je kunt de bavarois ook met andere rode vruchten maken.


Voor 10 porties
Voor de pistachebiscuit
20 ml water
3 eieren
100 g ongezouten pistaches, fijngemalen
Dr. Oetker bakspray
Voor de aarbeienbavarois
90 g Aveve mix voor bavarois (1,5 zakje)
225 g verse room (minstens 35% vet)
225 g verse aardbeien
Verder
Taartonderlegger
25 lepelkoekjes (type Madeira of cuillers)
50 g ongezouten pistaches, gemalen
Rood fruit (aardbeien, frambozen, aalbessen,...)
200 ml water
Rood lint
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 10 porties
Voor de pistachebiscuit
20 ml water
3 eieren
100 g ongezouten pistaches, fijngemalen
Dr. Oetker bakspray
Voor de aarbeienbavarois
90 g Aveve mix voor bavarois (1,5 zakje)
225 g verse room (minstens 35% vet)
225 g verse aardbeien
Verder
Taartonderlegger
25 lepelkoekjes (type Madeira of cuillers)
50 g ongezouten pistaches, gemalen
Rood fruit (aardbeien, frambozen, aalbessen,...)
200 ml water
Rood lint
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het biscuitdeeg

Verwarm de oven voor op 160 °C op heteluchtstand. Voeg de mix, de eieren, het water en de pistachepasta samen. Mix 10 minuten in de keukenrobot op maximale snelheid. Voeg op het einde eventueel wat kleurstof toe. Spatel de gemalen pistaches doorheen het beslag. Vet een bakplaat in met bakspray en bekleed met bakpapier. Spreid het deeg gelijkmatig uit.
2

Bak de biscuit

Bak de biscuit 8 tot 10 minuten op 160 °C. Laat afkoelen op de bakplaat.
3

Steek 2 ovale bodems uit

Keer de biscuit om en trek voorzichtig het bakpapier los. Steek met het verstelbare bakframe 2 ovale bodems uit op de kleinste stand. Snijd in de lengte aan beide kanten nog een strookje van 0,5 cm af.
4

Dip de lepelkoekjes in chocolade

Snijd een tipje van 0,5 cm af van de lepelkoekjes. Smelt de chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. Dip de koekjes met de afgesneden kant 1 cm diep in de chocolade. Laat ze opstijven in de koelkast.
5

Maak de aardbeienbavarois

Mix de aardbeien fijn. Klop de slagroom stijf. Doe de mix voor bavarois bij de aardbeien en meng goed. Roer de slagroom door het aardbeienmengsel.
6

Stel de taart samen

Plaats het bakframe op een kartonnen taartonderlegger. Leg er een biscuitbodem in. Maak het frame wat groter en zet de koekjes rechtop rond de bodem met de bolle kant naar buiten. Span het frame aan zodat de koekjes vast zitten. Vul met de helft van de bavarois. Leg daarop de tweede biscuitbodem. Bedek met de resterende bavarois.
7

Laat afkoelen

Laat minstens 1 uur afkoelen in de diepvriezer of 2,5 uur in de koelkast.
8

Versier met pistaches en fruit

Verwijder voorzichtig het bakframe. Bestrooi de taart met gemalen pistaches. Versier royaal met rode vruchten.
9

Dek af met gelei

Maak gelei volgens het recept op het zakje Taartina. Strijk de gelei over het fruit.
10

Werk af met chocolade of suikerdecoratie

Werk de taart af met chocolade of suikerdecoratie in het thema van Kerstmis. Versier de taart met een rood lint.

- Je kunt de pistachepasta probleemloos vervangen door hazelnootpasta.

- Liever geen aardbeien? Je kunt de bavarois ook met andere rode vruchten maken.


Wat zeggen anderen