Calzone
Duizend keer aantrekkelijker dan inspiratieloze afhaalpizza: je eigen creatieve pizza calzone. Teken met groentestukjes fleurige bloemetjes op de korst voor een feestelijke pizzadag!
Voeg toe aan receptenboekje

Calzone

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten met de hand, met een broodbakmachine of met een keukenrobot. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast.
2

Maak de vulling

Bak het gehakt in een beetje olijfolie. Voeg de uienringen toe, daarna de champignons, de tomatenblokjes, oregano en gescheurde basilicumblaadjes. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
 
3

Rol het deeg uit

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 35 x 30 cm. Snijd het deeg in de lengte in twee. Leg een deeghelft op de bakplaat.
 
4

Vul het deeg

Strijk passata uit over het deeg. Laat de rand onbedekt. Verdeel de vulling over de passata. Leg daarop plakjes mozzarella en een paar blaadjes basilicum. Leg de tweede deeghelft erbovenop. Druk de rand overal goed aan met een vork.
 
 
5

Decoreer met groenten en kruiden

Strijk het deeg in met olijfolie. Maak een bloem met stukjes olijf als blaadjes en een halve kerstomaat als kern. Vorm een zon met stukjes gele paprika. Versier met takjes rozemarijn. Verwarm de oven voor op 215 °C.
 
 
 
6

Bak de calzone

Bak de calzone 12 à 15 minuten op 215 °C.
 
 
 
 

Voor het deeg
125 ml water
2 eetlepels olijfolie
Voor de vulling
200 g gehakt
olijfolie
150 g champignons gesneden
2 tomaten, in blokjes gesneden
Halve ui, in ringen gesneden
peper, zout, oregano
verse basilicumblaadjes
4 eetlepels passata
1 bolletje mozzarella
Verder
bakplaat en bakpapier
kerstomaten, paprika, olijven
olijfolie
rozemarijn
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
125 ml water
2 eetlepels olijfolie
Voor de vulling
200 g gehakt
olijfolie
150 g champignons gesneden
2 tomaten, in blokjes gesneden
Halve ui, in ringen gesneden
peper, zout, oregano
verse basilicumblaadjes
4 eetlepels passata
1 bolletje mozzarella
Verder
bakplaat en bakpapier
kerstomaten, paprika, olijven
olijfolie
rozemarijn
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten met de hand, met een broodbakmachine of met een keukenrobot. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast.
2

Maak de vulling

Bak het gehakt in een beetje olijfolie. Voeg de uienringen toe, daarna de champignons, de tomatenblokjes, oregano en gescheurde basilicumblaadjes. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
 
3

Rol het deeg uit

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 35 x 30 cm. Snijd het deeg in de lengte in twee. Leg een deeghelft op de bakplaat.
 
4

Vul het deeg

Strijk passata uit over het deeg. Laat de rand onbedekt. Verdeel de vulling over de passata. Leg daarop plakjes mozzarella en een paar blaadjes basilicum. Leg de tweede deeghelft erbovenop. Druk de rand overal goed aan met een vork.
 
 
5

Decoreer met groenten en kruiden

Strijk het deeg in met olijfolie. Maak een bloem met stukjes olijf als blaadjes en een halve kerstomaat als kern. Vorm een zon met stukjes gele paprika. Versier met takjes rozemarijn. Verwarm de oven voor op 215 °C.
 
 
 
6

Bak de calzone

Bak de calzone 12 à 15 minuten op 215 °C.
 
 
 
 

Wat zeggen anderen