Cacaobroodjes met chocolade
Zet je graag een extraatje op tafel? Probeer dan zeker deze cacaobroodjes met chocolade. De aromatische sinaasappeltoets vermengt zich in je mond met de heerlijke chocolade. Een waar smakenfestijn. Bovendien hebben de broodjes maar tien minuutjes in de oven nodig. Zo heb jij meer tijd voor je gasten.
Voeg toe aan receptenboekje

Cacaobroodjes met chocolade

1
Neem een kom en zeef de bloem samen met het cacaopoeder en het zout.
2
Maak een kuiltje. Doe daarin de gist, het water, de olijfolie, de suiker en de boter. Kneed deze mengeling tot een elastische bol deeg. Dek af met huishoudfolie. Laat een uur rijzen.
3
Druk het deeg plat met je handen. Meng er de chocoladedruppels en de sinaasappelblokjes door ­– zonder opnieuw te kneden.
4

Weeg deegstukken af van 250 g en maak er bolletjes van. Bestuif je werkvlak met bloem en laat je deegbolletjes hierop 30 minuten verder rijzen.

5
Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg er de bolletjes op: met de sluiting naar boven. Klop een ei los en bestrijk er de zijkanten van de broodjes mee. Laat ze nu nog 20 minuten rusten.
6
Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de broodjes vervolgens in 10 minuten gaar.
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Neem een kom en zeef de bloem samen met het cacaopoeder en het zout.
2
Maak een kuiltje. Doe daarin de gist, het water, de olijfolie, de suiker en de boter. Kneed deze mengeling tot een elastische bol deeg. Dek af met huishoudfolie. Laat een uur rijzen.
3
Druk het deeg plat met je handen. Meng er de chocoladedruppels en de sinaasappelblokjes door ­– zonder opnieuw te kneden.
4

Weeg deegstukken af van 250 g en maak er bolletjes van. Bestuif je werkvlak met bloem en laat je deegbolletjes hierop 30 minuten verder rijzen.

5
Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg er de bolletjes op: met de sluiting naar boven. Klop een ei los en bestrijk er de zijkanten van de broodjes mee. Laat ze nu nog 20 minuten rusten.
6
Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de broodjes vervolgens in 10 minuten gaar.

Reacties van anderen