Brusselse wafels
Hoe je kroost beter entertainen dan met een baknamiddag? Wafelijzer uit de kast, deeg mengen en bakken maar! Serveer je wafels met yoghurtroom en kleurrijk fruit à volonté. Het ideale recept voor een geslaagde thuisvakantie.
Voeg toe aan receptenboekje

Brusselse wafels

1

Maak het beslag

Scheid de eieren. Klop het eiwit op tot een stevig schuim. Meng de dooiers, het water, de gesmolten boter en de mix voor Brusselse wafels tot een gladde massa. Spatel het opgeklopte eiwit door het beslag.
2

Bak de wafels

Laat het wafelijzer voorverwarmen. Vet het in met boter of bakspray. Giet beslag in de vorm met een maatbeker. Sluit het wafelijzer en laat bakken tot de wafels mooi bruin zijn. Neem ze eruit met een wafelvork en laat even afkoelen op een rooster.
3

Maak de topping

Snijd het fruit in schijfjes. Voeg de slagroom en de suiker samen en klop niet te stevig op. Doe er de Griekse yoghurt bij en klop nog even door tot een romige massa.
4

Serveer met topping en bloemsuiker

Snijd een wafel diagonaal door. Leg de halve wafel als een ijshoorntje op het bord en decoreer met fruit en yoghurtroom. Decoreer met bloemsuiker.

Voor 8 wafels
Voor het beslag
370 ml water
100 g gesmolten boter
3 eieren
Voor het bakken
wafelijzer
boter of bakspray
Voor de topping
vers fruit (kiwi, aardbei, …)
100 ml slagroom
1 eetlepel suiker
200 ml Griekse yoghurt
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 8 wafels
Voor het beslag
370 ml water
100 g gesmolten boter
3 eieren
Voor het bakken
wafelijzer
boter of bakspray
Voor de topping
vers fruit (kiwi, aardbei, …)
100 ml slagroom
1 eetlepel suiker
200 ml Griekse yoghurt
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het beslag

Scheid de eieren. Klop het eiwit op tot een stevig schuim. Meng de dooiers, het water, de gesmolten boter en de mix voor Brusselse wafels tot een gladde massa. Spatel het opgeklopte eiwit door het beslag.
2

Bak de wafels

Laat het wafelijzer voorverwarmen. Vet het in met boter of bakspray. Giet beslag in de vorm met een maatbeker. Sluit het wafelijzer en laat bakken tot de wafels mooi bruin zijn. Neem ze eruit met een wafelvork en laat even afkoelen op een rooster.
3

Maak de topping

Snijd het fruit in schijfjes. Voeg de slagroom en de suiker samen en klop niet te stevig op. Doe er de Griekse yoghurt bij en klop nog even door tot een romige massa.
4

Serveer met topping en bloemsuiker

Snijd een wafel diagonaal door. Leg de halve wafel als een ijshoorntje op het bord en decoreer met fruit en yoghurtroom. Decoreer met bloemsuiker.

Wat zeggen anderen