Brownierepen met chocomousse
Wat past er bij chocolade? Nog meer chocolade! Daarom kregen deze feestelijke brownies een topping van pure chocomousse en een bodem van crunchy chocoladeparels.
Voeg toe aan receptenboekje

Brownierepen met chocomousse

1

Maak de chocomousse

Voeg de mix en de melk samen. Klop 5 minuten op hoge snelheid. Laat de mousse een uur opstijven in de koelkast.
2

Bak de brownie

Voeg alle ingrediënten samen. Roer tot een glad beslag. Vet de bakvorm in met bakspray en leg bakpapier op de bodem. Bak de brownie 25 à 30 minuten op 180 °C. Laat afkoelen.
3

Bestrijk met chocolade

Smelt de melkchocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Bestrijk de bovenkant van de brownie met de chocolade.
4

Bedek met crispearls

Strooi er crispearls over en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.
5

Snijd in repen

Keer de brownie om. Snijd eerst in twee gelijke delen en daarna elk deel in zes.
6

Versier met chocomousse

Schep de chocomousse in een spuitzak. Knip de punt schuin af. Houd de spuitzak met de kortste kant van de opening naar boven en spuit de chocomousse zigzaggend op de brownierepen.
7

Werk af met gouden parels

Doe goudpoeder in een kommetje en rol wat crispearls erdoor. Versier de repen met de gouden parels en gouden sterretjes.

Recept voor 12 repen
Voor de chocomousse
110 g Callebaut mix voor donkere chocomousse
135 ml koude melk
spuitzak
Voor de brownierepen
400 g Aveve mix voor brownies
175 ml zonnebloemolie
100 ml water
browniebakvorm vierkant 20 cm
Dr. Oetker bakspray
bakpapier
Voor de afwerking
100 g Callebaut crispearls salty caramel + extra voor decoratie
100 g Callebaut smeltchocolade melk
Rainbow Dust goudpoeder
Baking Fun gouden sterretjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Recept voor 12 repen
Voor de chocomousse
110 g Callebaut mix voor donkere chocomousse
135 ml koude melk
spuitzak
Voor de brownierepen
400 g Aveve mix voor brownies
175 ml zonnebloemolie
100 ml water
browniebakvorm vierkant 20 cm
Dr. Oetker bakspray
bakpapier
Voor de afwerking
100 g Callebaut crispearls salty caramel + extra voor decoratie
100 g Callebaut smeltchocolade melk
Rainbow Dust goudpoeder
Baking Fun gouden sterretjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak de chocomousse

Voeg de mix en de melk samen. Klop 5 minuten op hoge snelheid. Laat de mousse een uur opstijven in de koelkast.
2

Bak de brownie

Voeg alle ingrediënten samen. Roer tot een glad beslag. Vet de bakvorm in met bakspray en leg bakpapier op de bodem. Bak de brownie 25 à 30 minuten op 180 °C. Laat afkoelen.
3

Bestrijk met chocolade

Smelt de melkchocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Bestrijk de bovenkant van de brownie met de chocolade.
4

Bedek met crispearls

Strooi er crispearls over en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.
5

Snijd in repen

Keer de brownie om. Snijd eerst in twee gelijke delen en daarna elk deel in zes.
6

Versier met chocomousse

Schep de chocomousse in een spuitzak. Knip de punt schuin af. Houd de spuitzak met de kortste kant van de opening naar boven en spuit de chocomousse zigzaggend op de brownierepen.
7

Werk af met gouden parels

Doe goudpoeder in een kommetje en rol wat crispearls erdoor. Versier de repen met de gouden parels en gouden sterretjes.

Wat zeggen anderen