Brookies met hazelnootkaramel
Waarom kiezen tussen brownies of cookies? Brookies combineren beide. Heerlijk smeuïge brownie met daarop een krokante chocolate chip cookie! Dubbele laag, dubbele pret.
Voeg toe aan receptenboekje

Brookies met hazelnootkaramel

1

Maak koekjesdeeg

Voeg alle ingrediënten voor het koekjesdeeg samen en kneed tot je een homogeen deeg hebt. Vouw een vel bakpapier zodat het in de bakvorm past. Leg het deeg erop en rol het precies even groot uit. Laat het minstens 20 minuten opstijven in de diepvriezer.
2

Maak browniebeslag

Voeg alle ingrediënten behalve de hazelnoten samen en meng tot een glad geheel. Hak de hazelnoten fijn en voeg ze toe met een pannenlikker.
3

Vul de bakvorm

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de brownievorm in en bekleed met bakpapier. Laat het bakpapier over de randen hangen. Zo neem je het gebak er gemakkelijk uit na het bakken. Strijk het browniebeslag gelijkmatig uit in de vorm. Neem het koekjesdeeg uit de vriezer en leg het op het browniebeslag.
4

Bak de brookie

Bak de brookie 15 à 20 minuten op 160 °C. Neem het gebak met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.
5

Maak hazelnootkaramel

Voeg het water en de suiker samen in een pannetje. Breng het mengsel aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken tot je een bruine karamel krijgt. Giet de karamel uit op bakpapier en meng de hazelnoten erdoor. Laat afkoelen. Snijd daarna in stukken.
6

Smelt de chocolade

Laat de smeltchocolade au bain-marie smelten. Giet de chocolade in een wegwerpspuitzak.
7

Decoreer de brookies

Snijd de brookie in 12 vierkantjes. Leg er een stukje hazelnootkaramel op. Knip een puntje van de spuitzak en werk af met lijntjes gesmolten chocolade.

Vervang de hazelnoten door pecannoten of walnoten.


Voor 12 brookies
Voor het koekjesdeeg
2 eidooiers
140 g koude boter
Voor het browniebeslag
75 g gesmolten boter
50 ml water
Voor de hazelnootkaramel
50 ml water
Verder
taartrooster
30 g Callebaut Gold smeltchocolade
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 12 brookies
Voor het koekjesdeeg
2 eidooiers
140 g koude boter
Voor het browniebeslag
75 g gesmolten boter
50 ml water
Voor de hazelnootkaramel
50 ml water
Verder
taartrooster
30 g Callebaut Gold smeltchocolade
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak koekjesdeeg

Voeg alle ingrediënten voor het koekjesdeeg samen en kneed tot je een homogeen deeg hebt. Vouw een vel bakpapier zodat het in de bakvorm past. Leg het deeg erop en rol het precies even groot uit. Laat het minstens 20 minuten opstijven in de diepvriezer.
2

Maak browniebeslag

Voeg alle ingrediënten behalve de hazelnoten samen en meng tot een glad geheel. Hak de hazelnoten fijn en voeg ze toe met een pannenlikker.
3

Vul de bakvorm

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de brownievorm in en bekleed met bakpapier. Laat het bakpapier over de randen hangen. Zo neem je het gebak er gemakkelijk uit na het bakken. Strijk het browniebeslag gelijkmatig uit in de vorm. Neem het koekjesdeeg uit de vriezer en leg het op het browniebeslag.
4

Bak de brookie

Bak de brookie 15 à 20 minuten op 160 °C. Neem het gebak met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.
5

Maak hazelnootkaramel

Voeg het water en de suiker samen in een pannetje. Breng het mengsel aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken tot je een bruine karamel krijgt. Giet de karamel uit op bakpapier en meng de hazelnoten erdoor. Laat afkoelen. Snijd daarna in stukken.
6

Smelt de chocolade

Laat de smeltchocolade au bain-marie smelten. Giet de chocolade in een wegwerpspuitzak.
7

Decoreer de brookies

Snijd de brookie in 12 vierkantjes. Leg er een stukje hazelnootkaramel op. Knip een puntje van de spuitzak en werk af met lijntjes gesmolten chocolade.

Vervang de hazelnoten door pecannoten of walnoten.


Wat zeggen anderen