Broodvlecht met banketbakkersroom en confituur
Deze heerlijke wirwar van luxebrood, banketbakkersroom en aardbeienconfituur tover je verrassend makkelijk uit je oven. Maak dit brood zelf en je voelt je een echte patissier.
Voeg toe aan receptenboekje

Broodvlecht met banketbakkersroom en confituur

1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten samen. Kneed 10 minuten met een broodbakmachine of keukenrobot. Of kneed 15 minuten met de hand.
2

Laat rijzen

Maak het deeg bolvormig. Bedek het met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Maak de banketbakkersroom

Voeg de mix en de melk samen en klop 2 minuten met een garde.
4

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Druk het deeg plat. Rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 38 bij 25 cm met een dikte van 2 à 3 mm.
5

Vul met banketbakkersroom

Bestrijk het deeg met banketbakkersroom. Rol het strak op in de lengte.
6

Verdeel in tweeën

Leg de rol met de naad naar beneden. Snijd in de lengte doormidden.
7

Vlecht samen

Vlecht beide strengen met de open zijde naar boven. Druk de uiteinden aan elkaar vast. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de vlecht daarop.
8

Laat rijzen

Dek de vlecht af met huishoudfolie. Laat 25 à 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
9

Rooster de amandelschilfers

Rooster de amandelschilfers zonder boter of olie op middelhoog vuur in een antiaanbakpan, tot ze verkleuren.
10

Bak het brood

Bak het brood 20 minuten op 200 °C.
11

Decoreer het brood

Vul een spuitzak met aardbeienconfituur. Spuit de confituur over de baantjes banketbakkersroom. Strooi er amandelschilfers over.

Voor het deeg
500 g Aveve mix voor luxebrood
6 g Bruggeman droge gist
4 g zout
15 g hoeveboter
250 ml water
Voor de banketbakkersroom
100 g Cake ’n Party mix voor banketbakkersroom
330 ml melk
Verder
bakplaat
bakpapier
spuitzak
Rabeko aardbeienconfituur (of suikervrije confituur van Het Landhuys)
All Nuts amandelschilfers
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
500 g Aveve mix voor luxebrood
6 g Bruggeman droge gist
4 g zout
15 g hoeveboter
250 ml water
Voor de banketbakkersroom
100 g Cake ’n Party mix voor banketbakkersroom
330 ml melk
Verder
bakplaat
bakpapier
spuitzak
Rabeko aardbeienconfituur (of suikervrije confituur van Het Landhuys)
All Nuts amandelschilfers
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten samen. Kneed 10 minuten met een broodbakmachine of keukenrobot. Of kneed 15 minuten met de hand.
2

Laat rijzen

Maak het deeg bolvormig. Bedek het met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Maak de banketbakkersroom

Voeg de mix en de melk samen en klop 2 minuten met een garde.
4

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Druk het deeg plat. Rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 38 bij 25 cm met een dikte van 2 à 3 mm.
5

Vul met banketbakkersroom

Bestrijk het deeg met banketbakkersroom. Rol het strak op in de lengte.
6

Verdeel in tweeën

Leg de rol met de naad naar beneden. Snijd in de lengte doormidden.
7

Vlecht samen

Vlecht beide strengen met de open zijde naar boven. Druk de uiteinden aan elkaar vast. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de vlecht daarop.
8

Laat rijzen

Dek de vlecht af met huishoudfolie. Laat 25 à 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
9

Rooster de amandelschilfers

Rooster de amandelschilfers zonder boter of olie op middelhoog vuur in een antiaanbakpan, tot ze verkleuren.
10

Bak het brood

Bak het brood 20 minuten op 200 °C.
11

Decoreer het brood

Vul een spuitzak met aardbeienconfituur. Spuit de confituur over de baantjes banketbakkersroom. Strooi er amandelschilfers over.

Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 29/03/2020 16:48
Zeer lekker ga ik zeker nog maken