Strooi gehakte hazelnoten of pistachenoten over de eerste laag choco voor wat extra crunch.
Broodster met choco
Beetje uitgekeken op je boterham met choco? Maak plaats voor deze stralende broodster. Met een klein beetje handigheid serveer je een lekkernij die in recordtempo van tafel verdwijnt.
Voeg toe aan receptenboekje

Broodster met choco

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten met de broodmachine of met de keukenrobot. Of kneed 15 minuten met de hand.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Verdeel in 3 bolletjes

Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Maak er mooie bolletjes van. Dek ze af en laat ze een paar minuten rusten. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

4

Rol de eerste plak uit

Bestuif het werkblad met bloem. Druk een bolletje plat. Rol het uit tot een ronde plak met een diameter van 25 cm en leg die op de bakplaat. Bestrijk met een laagje choco.

5

Rol de tweede plak uit

Rol de tweede plak even groot uit en leg hem op de eerste. Bestrijk met choco.
6

Rol de derde plak uit

Rol de derde plak uit en leg hem boven op de tweede.
7

Verdeel in 16 stukken

Druk met een koffiekop een cirkel in het midden van de deegtaart. Snijd vanaf de rand van de cirkel de taart in 16 gelijke stukken met een pizzasnijder.
8

Draai de taartstukken op

Neem twee taartstukken (naast elkaar) vast en draai beide twee keer naar binnen. Knijp de uiteinden aan elkaar vast. Doe hetzelfde met de overige stukken.
9

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
10

Bak het brood

Bak de broodster 20 minuten op 200 °C.

11

Decoreer het brood

Versier het brood met cacaopoeder of bloemsuiker en chocoladeschilfers.

Tip

Strooi gehakte hazelnoten of pistachenoten over de eerste laag choco voor wat extra crunch.


Voor het deeg
500 g Aveve Mix voor luxebrood
6 g Bruggeman droge gist
220 ml water
20 g hoeveboter
Verder
bakplaat
bakplaat en bakpapier
160 g Rabeko Chocopasta hazelnoten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
500 g Aveve Mix voor luxebrood
6 g Bruggeman droge gist
220 ml water
20 g hoeveboter
Verder
bakplaat
bakplaat en bakpapier
160 g Rabeko Chocopasta hazelnoten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten met de broodmachine of met de keukenrobot. Of kneed 15 minuten met de hand.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Verdeel in 3 bolletjes

Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Maak er mooie bolletjes van. Dek ze af en laat ze een paar minuten rusten. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

4

Rol de eerste plak uit

Bestuif het werkblad met bloem. Druk een bolletje plat. Rol het uit tot een ronde plak met een diameter van 25 cm en leg die op de bakplaat. Bestrijk met een laagje choco.

5

Rol de tweede plak uit

Rol de tweede plak even groot uit en leg hem op de eerste. Bestrijk met choco.
6

Rol de derde plak uit

Rol de derde plak uit en leg hem boven op de tweede.
7

Verdeel in 16 stukken

Druk met een koffiekop een cirkel in het midden van de deegtaart. Snijd vanaf de rand van de cirkel de taart in 16 gelijke stukken met een pizzasnijder.
8

Draai de taartstukken op

Neem twee taartstukken (naast elkaar) vast en draai beide twee keer naar binnen. Knijp de uiteinden aan elkaar vast. Doe hetzelfde met de overige stukken.
9

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
10

Bak het brood

Bak de broodster 20 minuten op 200 °C.

11

Decoreer het brood

Versier het brood met cacaopoeder of bloemsuiker en chocoladeschilfers.

Tip

Strooi gehakte hazelnoten of pistachenoten over de eerste laag choco voor wat extra crunch.


Wat zeggen anderen