Broodpudding met bosbessen
Een broodpudding is heerlijk voor bij de koffie, als toetje of om je gasten mee te verrassen. Afgewerkt met bosbessen en banketbakkersroom is dit een lekker alternatief dat onweerstaanbaar zal blijken voor wie ervan proeft. En je broodrestjes zijn ook hergebruikt. Lekker én ecologisch, wat wil je nog meer!
Voeg toe aan receptenboekje

Broodpudding met bosbessen

1
Doe het oude brood in een kom.
2
Warm de melk en de suiker lichtjes op en giet dit mengsel in de kom met brood.
3
Laat het brood 30 minuten in de melk weken.
4
Breek daarna het brood met de handen tot je een dikke brij krijgt. Voer er rozijnen en de stukjes gekonfijt fruit aan toe.
5
Meng er vervolgens de Mix voor Banketbakkersroom, de kaneel, de vanillesuiker en een scheutje rum onder.
6
Klop de eieren goed los en roer ze door de dikke brij. Meng alles nog eens goed door elkaar voor je het mengsel in de bakvorm giet.
7

Vul de vorm niet helemaal tot boven; laat ongeveer 1 cm vrij tot de rand.

8
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de broodpudding 45 minuten.
9
Laat de broodpudding na het bakken afkoelen in de vorm.
10
Bestrijk de broodpudding met wit glazuur en werk af met bosbessen.

Voor je deeg
150 g oud bruin brood
150 g oud wit brood
200 g suiker
5 eieren
500 ml melk
scheutje rum
Voor je afwerking
1 zakje wit gebaksglazuur
bosbessen
Bak- en kookbenodigdheden
kom
steelpannetje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor je deeg
150 g oud bruin brood
150 g oud wit brood
200 g suiker
5 eieren
500 ml melk
scheutje rum
Voor je afwerking
1 zakje wit gebaksglazuur
bosbessen
Bak- en kookbenodigdheden
kom
steelpannetje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Doe het oude brood in een kom.
2
Warm de melk en de suiker lichtjes op en giet dit mengsel in de kom met brood.
3
Laat het brood 30 minuten in de melk weken.
4
Breek daarna het brood met de handen tot je een dikke brij krijgt. Voer er rozijnen en de stukjes gekonfijt fruit aan toe.
5
Meng er vervolgens de Mix voor Banketbakkersroom, de kaneel, de vanillesuiker en een scheutje rum onder.
6
Klop de eieren goed los en roer ze door de dikke brij. Meng alles nog eens goed door elkaar voor je het mengsel in de bakvorm giet.
7

Vul de vorm niet helemaal tot boven; laat ongeveer 1 cm vrij tot de rand.

8
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de broodpudding 45 minuten.
9
Laat de broodpudding na het bakken afkoelen in de vorm.
10
Bestrijk de broodpudding met wit glazuur en werk af met bosbessen.

Reacties van anderen