Broodpudding
Broodpudding: dé klassieker in België en Nederland. Het recept is dan ook een klein wonder: met wat oud brood en rozijntjes tover je een heerlijk tussendoortje op tafel. Nét zoals mama het vroeger maakte. Smakelijk!
Voeg toe aan receptenboekje

Broodpudding

1
Verwarm de oven voor op 175 °C. 
Broodpudding
2
Snij het brood in dobbelstenen. Warm de melk op tot ze lauwwarm is. Los er vervolgens de suiker in op. 
Broodpudding
3
Laat de broodvierkantjes en de rozijnen 10 minuten weken in de gesuikerde melk. 
Broodpudding
4
Voeg de eieren, het vanillepuddingpoeder en de kaneel toe aan de melkmassa. Meng alles door elkaar.
Broodpudding
5
Giet het deeg in een ingevette taartvorm. Bak het geheel 1 uur op 175 °C. 
Broodpudding
Logo KVLV

Wat heb je nodig?
1 zakje vanillepoeder (25g)
150 g kandijsuiker
3 eieren
300 g wit brood, oud
5 dl melk
olie of boter
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

Wat heb je nodig?
1 zakje vanillepoeder (25g)
150 g kandijsuiker
3 eieren
300 g wit brood, oud
5 dl melk
olie of boter
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 175 °C. 
Broodpudding
2
Snij het brood in dobbelstenen. Warm de melk op tot ze lauwwarm is. Los er vervolgens de suiker in op. 
Broodpudding
3
Laat de broodvierkantjes en de rozijnen 10 minuten weken in de gesuikerde melk. 
Broodpudding
4
Voeg de eieren, het vanillepuddingpoeder en de kaneel toe aan de melkmassa. Meng alles door elkaar.
Broodpudding
5
Giet het deeg in een ingevette taartvorm. Bak het geheel 1 uur op 175 °C. 
Broodpudding

Reacties van anderen