Broodkrans met marsepein, bessen en kaneel
De oooh’s en de aaah’s zullen niet ontbreken wanneer je dit klassegebak op tafel zet. Om nog te zwijgen over de verrukkelijke combinatie van marsepein, kaneel en rode bessen gewikkeld in zoet brooddeeg.
Voeg toe aan receptenboekje

Broodkrans met marsepein, bessen en kaneel

1

Week de bessenmix

Laat de bessenmix 1 uur weken in water. Laat uitlekken in een vergiet. Dep de bessen droog met keukenpapier
2

Maak de vulling

Rasp de marsepein fijn. Voeg de kaneel, de vanillesuiker, de gesmolten boter en de eieren toe. Meng goed.
3

Kneed het deeg

Voeg de All-in-mix, het water en de gist samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
4

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
5

Vul het deeg

Druk het deeg plat. Rol het uit tot een rechthoek van 35 bij 60 cm. Strijk het marsepeinmengsel uit over het deeg. Laat een boordje vrij aan de rand. Strooi de bessen over het marsepeinmengsel.
6

Vorm een krans

Rol het deeg stevig op in de lengte. Snijd de cilinder in de lengte doormidden. Leg beide helften naast elkaar met de open kant naar boven. Wikkel beide strengen rond elkaar als een spiraal. Maak de uiteinden aan elkaar vast zodat je een krans krijgt. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de krans daarop
7

Laat rijzen

Dek af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
8

Bak de krans

Strijk het deeg in met losgeklopt ei. Dek het af met een stuk bakpapier wanneer je het in de oven steekt. Zo vermijd je dat de bessen verbranden. Bak de krans 25 minuten op 200 °C. Laat afkoelen op een rooster. Werk af met bloemsuiker
Broodkrans

Broodkrans met marsepein, bessen en kaneel
Voor het deeg
250 ml water
4 g droge gist
Voor de vulling
16 g kaneel
2 eieren
24 g vanillesuiker
30 g gesmolten boter
300 g marsepein
175 g bessenmix
Verder
1 ei
bakplaat met bakpapier
bloemsuiker
huishoudfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Broodkrans

Broodkrans met marsepein, bessen en kaneel
Voor het deeg
250 ml water
4 g droge gist
Voor de vulling
16 g kaneel
2 eieren
24 g vanillesuiker
30 g gesmolten boter
300 g marsepein
175 g bessenmix
Verder
1 ei
bakplaat met bakpapier
bloemsuiker
huishoudfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Week de bessenmix

Laat de bessenmix 1 uur weken in water. Laat uitlekken in een vergiet. Dep de bessen droog met keukenpapier
2

Maak de vulling

Rasp de marsepein fijn. Voeg de kaneel, de vanillesuiker, de gesmolten boter en de eieren toe. Meng goed.
3

Kneed het deeg

Voeg de All-in-mix, het water en de gist samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
4

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
5

Vul het deeg

Druk het deeg plat. Rol het uit tot een rechthoek van 35 bij 60 cm. Strijk het marsepeinmengsel uit over het deeg. Laat een boordje vrij aan de rand. Strooi de bessen over het marsepeinmengsel.
6

Vorm een krans

Rol het deeg stevig op in de lengte. Snijd de cilinder in de lengte doormidden. Leg beide helften naast elkaar met de open kant naar boven. Wikkel beide strengen rond elkaar als een spiraal. Maak de uiteinden aan elkaar vast zodat je een krans krijgt. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de krans daarop
7

Laat rijzen

Dek af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
8

Bak de krans

Strijk het deeg in met losgeklopt ei. Dek het af met een stuk bakpapier wanneer je het in de oven steekt. Zo vermijd je dat de bessen verbranden. Bak de krans 25 minuten op 200 °C. Laat afkoelen op een rooster. Werk af met bloemsuiker

Reacties van anderen