Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten in de broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Leg het deeg in een kom, dek af met huishoudfolie en laat anderhalf uur rijzen op kamertemperatuur of tot het volume verdubbeld is.
Druk alle lucht uit het deeg en rol het op je werkblad uit tot een rechthoek van ongeveer 35 bij 22 cm.
Verdeel de gorgonzola in stukjes over het deeg en strooi er de gehakte walnoten en de blokjes peer over. Besprenkel met honing.
Rol het deeg op tot een lange worst. Begin van de bovenkant en rol op naar je toe.
Snijd het deeg in 8 gelijke stukken. Vet een bakvorm in met boter en schik de broodjes naast elkaar met een beetje plaats ertussen. Dek de broodjes af en laat ze 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de broodjes 20 à 25 minuten op 200 °C tot ze goudbruin zijn.
Geen fan van gorgonzola? Gebruik je favoriete kruidenkaas als vulling en een drupje extra honing.
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten in de broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Leg het deeg in een kom, dek af met huishoudfolie en laat anderhalf uur rijzen op kamertemperatuur of tot het volume verdubbeld is.
Druk alle lucht uit het deeg en rol het op je werkblad uit tot een rechthoek van ongeveer 35 bij 22 cm.
Verdeel de gorgonzola in stukjes over het deeg en strooi er de gehakte walnoten en de blokjes peer over. Besprenkel met honing.
Rol het deeg op tot een lange worst. Begin van de bovenkant en rol op naar je toe.
Snijd het deeg in 8 gelijke stukken. Vet een bakvorm in met boter en schik de broodjes naast elkaar met een beetje plaats ertussen. Dek de broodjes af en laat ze 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de broodjes 20 à 25 minuten op 200 °C tot ze goudbruin zijn.
Geen fan van gorgonzola? Gebruik je favoriete kruidenkaas als vulling en een drupje extra honing.
Wat zeggen anderen