Brood bakken met de hand
Hoe bak je een brood op de traditionele manier? We leggen het je stap voor stap uit. Probeer het zelf en verbaas je tafelgenoten met dit ambachtelijke boerenbrood.
Voeg toe aan receptenboekje

Brood bakken met de hand

1
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
2
Maak een kuiltje in de bloem. Giet er een beetje water in. Begin te mengen en voeg geleidelijk het overige water, de gist en de boter toe. Laat het zout nog even aan de kant.
3
Vanaf het moment dat je een samenhangend geheel krijgt, voeg je het zout toe.
4
Verzamel alle losse restjes met een deegschraper en verwerk ze mee in het deeg.
5

Kneed het deeg nog 15 minuten lang.

6

Maak een mooie bol. Dek af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen.

7

Druk het deeg plat met de handen en kneed nog 1 à 2 minuten.

8

Druk het deeg opnieuw plat. Vouw eerst de linkerkant en de rechterkant naar binnen. Daarna de bovenkant en de onderkant.

9
Rol stevig op, zodat je een langwerpig deeg krijgt.
10
Bestrijk het deeg met water.
11

Strooi wat bloem op de bovenkant.

12
Maak voor een ambachtelijke look een paar insnijdingen met een scherp mes. Dek opnieuw af en laat nog 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
13

Bak het brood 25 à 30 minuten op 220 °C. Laat afkoelen op een rooster.


Brood bakken met de hand
Voor je brood
10 g zout
15 g boter
280 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
Weegschaal
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Brood bakken met de hand
Voor je brood
10 g zout
15 g boter
280 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
Weegschaal
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
2
Maak een kuiltje in de bloem. Giet er een beetje water in. Begin te mengen en voeg geleidelijk het overige water, de gist en de boter toe. Laat het zout nog even aan de kant.
3
Vanaf het moment dat je een samenhangend geheel krijgt, voeg je het zout toe.
4
Verzamel alle losse restjes met een deegschraper en verwerk ze mee in het deeg.
5

Kneed het deeg nog 15 minuten lang.

6

Maak een mooie bol. Dek af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen.

7

Druk het deeg plat met de handen en kneed nog 1 à 2 minuten.

8

Druk het deeg opnieuw plat. Vouw eerst de linkerkant en de rechterkant naar binnen. Daarna de bovenkant en de onderkant.

9
Rol stevig op, zodat je een langwerpig deeg krijgt.
10
Bestrijk het deeg met water.
11

Strooi wat bloem op de bovenkant.

12
Maak voor een ambachtelijke look een paar insnijdingen met een scherp mes. Dek opnieuw af en laat nog 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
13

Bak het brood 25 à 30 minuten op 220 °C. Laat afkoelen op een rooster.


Wat zeggen anderen [2 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 03/04/2020 20:48
Impossible de voir la recette

Anoniem
Geplaatst Op 14/04/2020 14:53
Super is me goed gelukt met jullie beschrijving