Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af, dan ben je zeker van een mooi gerezen brood.
Brood bakken in de broodbakmachine
Hoe bak je een brood in de broodbakmachine? Waar moet je op letten? We beschrijven het precies in dit basisrecept. Het resultaat: een heerlijk geurend wit boerenbrood.
Voeg toe aan receptenboekje

Brood bakken in de broodbakmachine

1

Wegen

Weeg alle ingrediënten precies af en doe ze in het bakblik. Vermijd rechtstreeks contact tussen gist en zout.
2

Broodmachine

Plaats het bakblik in de broodmachine.
3

Start het programma

Selecteer een programma van 2 à 4 uur. Bepaal de kleur van de korst en de grootte van het brood. Druk op ‘Start’.


4

Haal het brood bij het eindsignaal uit de machine. Laat het uit het bakblik glijden en laat het afkoelen op een rooster.


Brood bakken in de broodbakmachine
Voor je brood
10 g zout
15 g boter
300 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
Broodmachine
Ovenwant
Weegschaal
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Brood bakken in de broodbakmachine
Voor je brood
10 g zout
15 g boter
300 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
Broodmachine
Ovenwant
Weegschaal
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Wegen

Weeg alle ingrediënten precies af en doe ze in het bakblik. Vermijd rechtstreeks contact tussen gist en zout.
2

Broodmachine

Plaats het bakblik in de broodmachine.
3

Start het programma

Selecteer een programma van 2 à 4 uur. Bepaal de kleur van de korst en de grootte van het brood. Druk op ‘Start’.


4

Haal het brood bij het eindsignaal uit de machine. Laat het uit het bakblik glijden en laat het afkoelen op een rooster.


Wat zeggen anderen [4 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 06/04/2021 13:03
Bonjour. J'utilise les mix pour pain multicéréales et pour pain complet. Je règle la machine panasonic SD-2500 sur le programme 2. Les résultats sont presque parfaits. J'aimerais une mie u peu plus serrée. Pouvez-vous me conseiller ? Merci

Anoniem
Geplaatst Op 10/07/2022 19:05
Question, pour faire un pain com0let d’un kilo, est ce qu’on double simplement les quantités ?

Anoniem
Geplaatst Op 31/08/2022 11:17
Ik bak al 30 jaar elke dag hetzelfde brood, pittenbrood, geen all-in, met een Panasonic broodoven. Elke dag een prima broodje. Tot een dag of 10 geleden. Sindsdien is mijn brood niet goed gerezen en klef, nog net eetbaar, maar zeker niet oké. Alles heb ik geprobeerd. Verse bloem gekocht, andere gist, nog eens extra afgewogen, een ander programma, alle tips uitgeprobeerd. Ik heb zelfs een nieuwe machine gekocht. Wie redt mij en mijn brood? Ik ben echt ten einde raad. Nancy

Anoniem
Geplaatst Op 31/08/2022 12:00
Gelieve ons te contacteren via info@avevewinkels.be zodat we u kunnen verderhelpen. TEAM AVEVE