Brésiliennehoorntjes met pralinécrème
Afternoon tea, koffiepauze of vieruurtje: hoe je het ook noemt, we kijken er elke dag reikhalzend naar uit. Vooral als we weten dat er roomhoorntjes op ons liggen te wachten.
Voeg toe aan receptenboekje

Brésiliennehoorntjes met pralinécrème

1

Laat het bladerdeeg ontdooien

Laat het vel bladerdeeg vooraf ontdooien in de koelkast.  


2

Vorm de hoorntjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bladerdeeg met een deegsnijder in zeven stroken van zo’n 4 cm breed. Leg een roomhoornvormpje met de punt op de hoek van een strookje bladerdeeg. Rol het deeg rond het vormpje met wat overlap.



3

Bedek met parelsuiker en brésilienne

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de eidooier met een lepel water in een kommetje en klop los. Voeg parelsuiker en brésilienne in gelijke verhouding samen in een andere kom. Strijk één kant van het hoorntje in met ei en rol die door de parelsuiker-brésiliennemix. Leg de hoorntjes met de onbedekte kant naar beneden op de bakplaat.



4

Bak de hoorntjes

Bak de hoorntjes 30 minuten op 180 °C. Haal de vormpjes eruit en laat afkoelen.




5

Maak de pralinécrème

Voeg de hazelnotenpasta en de melk samen. Meng goed. Voeg de mix voor banketbakkersroom en het mokka-aroma toe en roer glad. Laat 5 minuten afkoelen in de koelkast. Klop de slagroom stevig op. Spatel de slagroom door de crème. Schep de crème in een spuitzak en vul de hoorntjes. 






Recept voor 7 hoorntjes
Voor de hoorntjes
deegsnijder
7 Patisse vormpjes voor roomhoorntjes
bakplaat en bakpapier
Voor de decoratie
1 eidooier
1 eetlepel water
bakkwast
Voor de pralinécrème
165 ml melk
110 g slagroom (minstens 35% vet)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Recept voor 7 hoorntjes
Voor de hoorntjes
deegsnijder
7 Patisse vormpjes voor roomhoorntjes
bakplaat en bakpapier
Voor de decoratie
1 eidooier
1 eetlepel water
bakkwast
Voor de pralinécrème
165 ml melk
110 g slagroom (minstens 35% vet)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Laat het bladerdeeg ontdooien

Laat het vel bladerdeeg vooraf ontdooien in de koelkast.  


2

Vorm de hoorntjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bladerdeeg met een deegsnijder in zeven stroken van zo’n 4 cm breed. Leg een roomhoornvormpje met de punt op de hoek van een strookje bladerdeeg. Rol het deeg rond het vormpje met wat overlap.



3

Bedek met parelsuiker en brésilienne

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de eidooier met een lepel water in een kommetje en klop los. Voeg parelsuiker en brésilienne in gelijke verhouding samen in een andere kom. Strijk één kant van het hoorntje in met ei en rol die door de parelsuiker-brésiliennemix. Leg de hoorntjes met de onbedekte kant naar beneden op de bakplaat.



4

Bak de hoorntjes

Bak de hoorntjes 30 minuten op 180 °C. Haal de vormpjes eruit en laat afkoelen.




5

Maak de pralinécrème

Voeg de hazelnotenpasta en de melk samen. Meng goed. Voeg de mix voor banketbakkersroom en het mokka-aroma toe en roer glad. Laat 5 minuten afkoelen in de koelkast. Klop de slagroom stevig op. Spatel de slagroom door de crème. Schep de crème in een spuitzak en vul de hoorntjes. 






Wat zeggen anderen