Braambessen-amarettoconfituur
Dé manier om braambessen te bewaren? Confituur maken natuurlijk. Met wat amandelen erbij en een scheutje amaretto serveer je een ware delicatesse. En wees gerust: je wordt er niet zat van. De alcohol verdampt bij de bereiding.
Voeg toe aan receptenboekje

Braambessen-amarettoconfituur

1

Stap 1

Was de bramen.
2

Stap 2

Breng ze samen met de amandelschilfers op een zacht vuurtje aan de kook. Laat sudderen tot je een brij hebt met stukjes fruit.
3

Stap 3

Voeg de amaretto en de suiker toe. Roer goed en laat 3 minuten koken.
4

Stap 4

Giet de warme confituur in de potjes. Sluit ze en zet ze op hun kop om af te koelen.

Voor 6 potjes van 110 ml
600 g bramen
150 ml amaretto
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 6 potjes van 110 ml
600 g bramen
150 ml amaretto
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Stap 1

Was de bramen.
2

Stap 2

Breng ze samen met de amandelschilfers op een zacht vuurtje aan de kook. Laat sudderen tot je een brij hebt met stukjes fruit.
3

Stap 3

Voeg de amaretto en de suiker toe. Roer goed en laat 3 minuten koken.
4

Stap 4

Giet de warme confituur in de potjes. Sluit ze en zet ze op hun kop om af te koelen.

Wat zeggen anderen