Bosbessentaart
Aan sommige recepten hoef je niet te sleutelen. Ze zijn perfect zoals ze zijn. Deze bosbessentaart is er zo eentje: een klassieker die groot en klein doet watertanden, nog voor ze uit de oven komt. Deze variant verrast met een vleugje amandel.
Voeg toe aan receptenboekje

Bosbessentaart

1
Warm de melk op in een steelpan en laat de boter erin smelten. Laat de gist oplossen in het mengsel.
Bosbessentaart
2
Spreid de mix voor volkorenbrood in een cirkel uit op het werkblad. Maak een kuiltje in het midden en giet daarin de lauwe melk, het ei, de suiker en de boter. Voor dit recept heb je maar een half ei nodig: klop het ei dus eerst en gebruik er de helft van. Strooi het zout aan de buitenkant van de bloemcirkel.
Bosbessentaart
3
Meng de melk nu voorzichtig onder de bloemmix. Werk vanuit het midden naar de buitenkant van de cirkel toe. Kneed het deeg tot het glad is en het niet meer aan je vingers blijft plakken.
Bosbessentaart
4
Dek het dan af met een propere keukenhanddoek. En laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Bosbessentaart
5
Zet de bosbessen op het vuur met het citroensap en de suiker. Voeg een eetlepel water toe en laat 5 minuten sudderen.
Bosbessentaart
6
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit tot een cirkel van 28 cm doorsnee. Bedek er de bodem van de taartvorm mee en prik met een vork gaatjes in het deeg. Dek weer af met een propere keukenhanddoek en laat nog 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Bosbessentaart
7
Meng de zure room met de eieren en de vanillesuiker. Neem de taartbodem er opnieuw bij en bestrooi hem met het amandelpoeder. Verdeel dan de bessen over de bodem. Giet ten slotte het roommengsel over de bessen. Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Bosbessentaart
Logo KVLV

Voor je deeg
1,5 dl melk
4 g zout
7,5 g boter
een half ei
Voor je vulling
2 eieren
350 g zure room
500 g bosbessen (vers of diepgevroren)
Bak- en kookbenodigdheden
bakplaat
oven
steelpan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

Voor je deeg
1,5 dl melk
4 g zout
7,5 g boter
een half ei
Voor je vulling
2 eieren
350 g zure room
500 g bosbessen (vers of diepgevroren)
Bak- en kookbenodigdheden
bakplaat
oven
steelpan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Warm de melk op in een steelpan en laat de boter erin smelten. Laat de gist oplossen in het mengsel.
Bosbessentaart
2
Spreid de mix voor volkorenbrood in een cirkel uit op het werkblad. Maak een kuiltje in het midden en giet daarin de lauwe melk, het ei, de suiker en de boter. Voor dit recept heb je maar een half ei nodig: klop het ei dus eerst en gebruik er de helft van. Strooi het zout aan de buitenkant van de bloemcirkel.
Bosbessentaart
3
Meng de melk nu voorzichtig onder de bloemmix. Werk vanuit het midden naar de buitenkant van de cirkel toe. Kneed het deeg tot het glad is en het niet meer aan je vingers blijft plakken.
Bosbessentaart
4
Dek het dan af met een propere keukenhanddoek. En laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Bosbessentaart
5
Zet de bosbessen op het vuur met het citroensap en de suiker. Voeg een eetlepel water toe en laat 5 minuten sudderen.
Bosbessentaart
6
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit tot een cirkel van 28 cm doorsnee. Bedek er de bodem van de taartvorm mee en prik met een vork gaatjes in het deeg. Dek weer af met een propere keukenhanddoek en laat nog 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Bosbessentaart
7
Meng de zure room met de eieren en de vanillesuiker. Neem de taartbodem er opnieuw bij en bestrooi hem met het amandelpoeder. Verdeel dan de bessen over de bodem. Giet ten slotte het roommengsel over de bessen. Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Bosbessentaart

Reacties van anderen