Laat het kruimeldeeg vooraf goed afkoelen in de koelkast. Dat maakt het beter hanteerbaar.
Bio-appelslingertaart
Een krokante kruimeldeegbodem en lekkere appels met bruine suiker en kaneel: meer heb je niet nodig voor het perfecte appelgebak. Een tip: kies voor bio-appels en maak er een 100% biologische lekkernij van.
Voeg toe aan receptenboekje

Bio-appelslingertaart

1

Kruimeldeeg maken

Roer de boter zacht. Voeg de mix en de eieren toe en kneed tot een mooi stevig deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Taartbodem maken

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek die iets groter is dan de taartvorm. Vet de taartvorm in en leg het deeg erin. Verwijder deeg dat over de rand hangt.

3

Vulling

Schil de appels en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng met de bruine suiker, de kaneel en de bloem. Spreid dit mengsel uit op de taartbodem.

4

Afwerking

Snij de rode appels in kwartjes en daarna in heel dunne schijfjes. Besprenkel ze met citroensap zodat ze niet bruin worden. Schik de schijfjes als een slinger over de taart. Verwarm de oven voor op 180 °C.

5

Bakken

Bak de taart 40 minuten op 180 °C.

Bio Appelslingertaart

Bak- en kookbenodigdheden
Bakvorm 35 x 12 x 2 cm
Mengkom
Spray-invetter
Voor de afwerking
2 rode appels in schijfjes
citroensap
Voor de vulling
10 g Bloem voor patisserie
2 appels in stukjes
25 g bruine cassonadesuiker
5 g kaneel
Voor je taart
1 ei
150 g Mix voor biologisch kruimeldeeg BE-BIO-01
50 g koude boter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Bio Appelslingertaart

Bak- en kookbenodigdheden
Bakvorm 35 x 12 x 2 cm
Mengkom
Spray-invetter
Voor de afwerking
2 rode appels in schijfjes
citroensap
Voor de vulling
10 g Bloem voor patisserie
2 appels in stukjes
25 g bruine cassonadesuiker
5 g kaneel
Voor je taart
1 ei
150 g Mix voor biologisch kruimeldeeg BE-BIO-01
50 g koude boter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kruimeldeeg maken

Roer de boter zacht. Voeg de mix en de eieren toe en kneed tot een mooi stevig deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Taartbodem maken

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek die iets groter is dan de taartvorm. Vet de taartvorm in en leg het deeg erin. Verwijder deeg dat over de rand hangt.

3

Vulling

Schil de appels en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng met de bruine suiker, de kaneel en de bloem. Spreid dit mengsel uit op de taartbodem.

4

Afwerking

Snij de rode appels in kwartjes en daarna in heel dunne schijfjes. Besprenkel ze met citroensap zodat ze niet bruin worden. Schik de schijfjes als een slinger over de taart. Verwarm de oven voor op 180 °C.

5

Bakken

Bak de taart 40 minuten op 180 °C.


Wat zeggen anderen