Meet de broodmix, de gist en het water precies af. Voeg ze samen in een kom of in de broodmachine. Kneed 20 minuten met de hand of met de broodmachine zodat je een luchtig deeg krijgt. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Druk het deeg plat met de handen. Verdeel het in 16 stukjes van ongeveer 50 g. Maak er mooie bolletjes van. Dek ze af met huishoudfolie en laat nog eens 10 minuten rijzen.
Bedek twee bakplaten met bakpapier. Maak 8 bolletjes opnieuw mooi rond en leg ze op de bakplaten op ruime afstand van elkaar. Verdeel de andere 8 bolletjes in twee gelijke delen. Maak er kleinere bolletjes van en leg ze als oortjes tegen de grotere bolletjes. Dek opnieuw af en laat 30 à 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrijk de bolletjes met losgeklopt ei, maar laat op de oren en de snuit een rondje onbedekt. Hou daarvoor een glas op de zone die onbedekt moet blijven en strijk de rest van het deeg in.
Bak de beertjes 15 à 20 minuten op 200 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
Breng twee puntjes icingpasta aan waar de ogen moeten komen. Druk er telkens een rozijn op.
Verwarm het zakje chocoglazuur au bain-marie tot het glazuur vloeibaar is. Giet glazuur in een decoreerpen. Teken daarmee een snuit op de beertjes.
Wil je nog sneller deeg kneden? Gebruik een keukenrobot. Die doet het kneedwerk in 10 minuten.
Meet de broodmix, de gist en het water precies af. Voeg ze samen in een kom of in de broodmachine. Kneed 20 minuten met de hand of met de broodmachine zodat je een luchtig deeg krijgt. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Druk het deeg plat met de handen. Verdeel het in 16 stukjes van ongeveer 50 g. Maak er mooie bolletjes van. Dek ze af met huishoudfolie en laat nog eens 10 minuten rijzen.
Bedek twee bakplaten met bakpapier. Maak 8 bolletjes opnieuw mooi rond en leg ze op de bakplaten op ruime afstand van elkaar. Verdeel de andere 8 bolletjes in twee gelijke delen. Maak er kleinere bolletjes van en leg ze als oortjes tegen de grotere bolletjes. Dek opnieuw af en laat 30 à 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrijk de bolletjes met losgeklopt ei, maar laat op de oren en de snuit een rondje onbedekt. Hou daarvoor een glas op de zone die onbedekt moet blijven en strijk de rest van het deeg in.
Bak de beertjes 15 à 20 minuten op 200 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
Breng twee puntjes icingpasta aan waar de ogen moeten komen. Druk er telkens een rozijn op.
Verwarm het zakje chocoglazuur au bain-marie tot het glazuur vloeibaar is. Giet glazuur in een decoreerpen. Teken daarmee een snuit op de beertjes.
Wil je nog sneller deeg kneden? Gebruik een keukenrobot. Die doet het kneedwerk in 10 minuten.
Wat zeggen anderen