Beertjes van juniorbrood
Bolletjes deeg tegen elkaar leggen, bakken en versieren met rozijnen en chocoladeglazuur. Zo maak je prachtige berenbroodjes. Laat je kinderen zelf ontdekken hoe gemakkelijk je zachte witte broodjes van All-in juniormeel met enkele simpele versieringen omtovert in de leukste berenboterhammen!
Voeg toe aan receptenboekje

Beertjes van juniorbrood

1

Voor het deeg

Meet de broodmix, de gist en het water precies af. Voeg ze samen in een  kom of in de broodmachine. Kneed 20 minuten met de hand of met de broodmachine zodat je een luchtig deeg krijgt. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.

BEERTJES JUNIORBROOD
2

Druk het deeg plat met de handen. Verdeel het in 16 stukjes van ongeveer 50 g. Maak er mooie bolletjes van. Dek ze af met huishoudfolie en laat nog eens 10 minuten rijzen.  

BEERTJES JUNIORBROOD
3

Bedek twee bakplaten met bakpapier. Maak 8 bolletjes opnieuw mooi rond en leg ze op de bakplaten op ruime afstand van elkaar. Verdeel de andere 8 bolletjes in twee gelijke delen. Maak er kleinere bolletjes van en leg ze als oortjes tegen de grotere bolletjes.  Dek opnieuw af en laat 30 à 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

BEERTJES JUNIORBROOD
4

Bestrijk de bolletjes met losgeklopt ei, maar laat op de oren en de snuit een rondje onbedekt. Hou daarvoor een glas op de zone die onbedekt moet  blijven en strijk de rest van het deeg in.

BEERTJES JUNIORBROOD
5

Bak de beertjes 15 à 20 minuten  op 200 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.

BEERTJES JUNIORBROOD
6

Beertjes versieren

Breng twee puntjes icingpasta aan waar de ogen moeten komen. Druk er telkens een rozijn op.

BEERTJES JUNIORBROOD
7

Verwarm het zakje chocoglazuur au bain-marie tot het glazuur vloeibaar is. Giet glazuur in een decoreerpen. Teken daarmee een snuit op de beertjes.

BEERTJES JUNIORBROOD

Wil je nog sneller deeg kneden? Gebruik een keukenrobot. Die doet het kneedwerk in 10 minuten.

BEERTJES JUNIORBROOD

Voor 8 beertjes
Voor je deeg
300 ml water (of zie verpakking All-in-mix)
1 losgeklopt ei
Voor je versiering
Dibro rozijnen
1 zakje chocoglazuur
Bak- en kookbenodigdheden
Broodmachine
Keukenweegschaal
Silicone bakkwast
Drinkglas
1 decoreerpen in silicone
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
BEERTJES JUNIORBROOD

Voor 8 beertjes
Voor je deeg
300 ml water (of zie verpakking All-in-mix)
1 losgeklopt ei
Voor je versiering
Dibro rozijnen
1 zakje chocoglazuur
Bak- en kookbenodigdheden
Broodmachine
Keukenweegschaal
Silicone bakkwast
Drinkglas
1 decoreerpen in silicone
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voor het deeg

Meet de broodmix, de gist en het water precies af. Voeg ze samen in een  kom of in de broodmachine. Kneed 20 minuten met de hand of met de broodmachine zodat je een luchtig deeg krijgt. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.

BEERTJES JUNIORBROOD
2

Druk het deeg plat met de handen. Verdeel het in 16 stukjes van ongeveer 50 g. Maak er mooie bolletjes van. Dek ze af met huishoudfolie en laat nog eens 10 minuten rijzen.  

BEERTJES JUNIORBROOD
3

Bedek twee bakplaten met bakpapier. Maak 8 bolletjes opnieuw mooi rond en leg ze op de bakplaten op ruime afstand van elkaar. Verdeel de andere 8 bolletjes in twee gelijke delen. Maak er kleinere bolletjes van en leg ze als oortjes tegen de grotere bolletjes.  Dek opnieuw af en laat 30 à 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

BEERTJES JUNIORBROOD
4

Bestrijk de bolletjes met losgeklopt ei, maar laat op de oren en de snuit een rondje onbedekt. Hou daarvoor een glas op de zone die onbedekt moet  blijven en strijk de rest van het deeg in.

BEERTJES JUNIORBROOD
5

Bak de beertjes 15 à 20 minuten  op 200 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.

BEERTJES JUNIORBROOD
6

Beertjes versieren

Breng twee puntjes icingpasta aan waar de ogen moeten komen. Druk er telkens een rozijn op.

BEERTJES JUNIORBROOD
7

Verwarm het zakje chocoglazuur au bain-marie tot het glazuur vloeibaar is. Giet glazuur in een decoreerpen. Teken daarmee een snuit op de beertjes.

BEERTJES JUNIORBROOD

Wil je nog sneller deeg kneden? Gebruik een keukenrobot. Die doet het kneedwerk in 10 minuten.


Wat zeggen anderen