Meng de mix, de eidooier, de boter en de kokos tot een glad deeg. Bestrooi het deeg met bloem en laat het 15 minuten rusten in de koelkast.
Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg langzaam uit. Maak met de dessertringen rondjes uit het deeg en leg deze op een bakplaat. Bak ze gedurende 8 minuten op 180°C.
Meng kokospoeder, suiker en Cointreau goed door elkaar. Beleg een bakplaat met bakpapier en strooi er het kokosmengsel op. Plaats enkele minuten in de oven tot het mengsel bruin kleurt. Laat niet verbranden! Laat afkoelen en verbrijzel de brokjes met een deegrol of met de hand.
Klop de slagroom op. Pureer het vruchtvlees van de mango en passievruchten en meng er de mix door. Spatel het mengsel door de slagroom.
Steek de dessertringen op de gebakken rondjes van kruimeldeeg. Vul de rest van de dessertringen met de bavarois en strijk mooi af bovenaan. Laat minstens 30min. opstijven in de koelkast
Breng het water met de suiker aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat een beetje afkoelen. Schil de mango en verwijder de pit. Pureer het mango vruchtvlees met het citroensap en het afgekoelde suikerwater. Meng dit samen met het suikerwater tot een gladde coulis.
Haal met een fijn mesje de dessertringen van de bavarois. Bestrijk met een fijn laagje mangocoulis en bestrooi vervolgens met de kokos-brésilienne.
Maak eventueel koekjes van het overgebleven kruimeldeeg en serveer ze bij de bavarois.
Meng de mix, de eidooier, de boter en de kokos tot een glad deeg. Bestrooi het deeg met bloem en laat het 15 minuten rusten in de koelkast.
Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg langzaam uit. Maak met de dessertringen rondjes uit het deeg en leg deze op een bakplaat. Bak ze gedurende 8 minuten op 180°C.
Meng kokospoeder, suiker en Cointreau goed door elkaar. Beleg een bakplaat met bakpapier en strooi er het kokosmengsel op. Plaats enkele minuten in de oven tot het mengsel bruin kleurt. Laat niet verbranden! Laat afkoelen en verbrijzel de brokjes met een deegrol of met de hand.
Klop de slagroom op. Pureer het vruchtvlees van de mango en passievruchten en meng er de mix door. Spatel het mengsel door de slagroom.
Steek de dessertringen op de gebakken rondjes van kruimeldeeg. Vul de rest van de dessertringen met de bavarois en strijk mooi af bovenaan. Laat minstens 30min. opstijven in de koelkast
Breng het water met de suiker aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat een beetje afkoelen. Schil de mango en verwijder de pit. Pureer het mango vruchtvlees met het citroensap en het afgekoelde suikerwater. Meng dit samen met het suikerwater tot een gladde coulis.
Haal met een fijn mesje de dessertringen van de bavarois. Bestrijk met een fijn laagje mangocoulis en bestrooi vervolgens met de kokos-brésilienne.
Maak eventueel koekjes van het overgebleven kruimeldeeg en serveer ze bij de bavarois.
Reacties van anderen