Barbecuestengels
Je eigen broodstengels maken? Dat doen niet alleen doorwinterde Italianen, maar nu ook jij! Met onze mix voor wit brood heb je deze knabbelstokjes zo klaar. Hun sesam- of maanzaadkorstje geeft ze een uitnodigend uitzicht . Dipsausje erbij en laat het barbecuefeest maar beginnen!
Voeg toe aan receptenboekje

Barbecuestengels

1

Voeg het water en het meel samen en kneed gedurende 20 minuten. Heb je een broodmachine in huis? Doe er dan gewoon de ingrediënten in en kies het programma voor deegbereiding. Laat het deeg nadien 20 minuten rijzen.

2

Druk het deeg plat en verdeel het in porties van ongeveer 50 g. Maak ze eerst langwerpig en daarna spiraalvormig.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een bakplaat in.

4

Strijk de deegstukjes in met wat olijfolie. Rol ze eventjes door het maanzaad of sesamzaad en schik ze op een met bakpapier belegde bakplaat.

5

Bak de barbecuestengels 15 minuten op 200 °C.

barbecuestengels

300 ml water
een scheutje olijfolie
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
broodmachine (optioneel)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
barbecuestengels

300 ml water
een scheutje olijfolie
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
broodmachine (optioneel)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg het water en het meel samen en kneed gedurende 20 minuten. Heb je een broodmachine in huis? Doe er dan gewoon de ingrediënten in en kies het programma voor deegbereiding. Laat het deeg nadien 20 minuten rijzen.

2

Druk het deeg plat en verdeel het in porties van ongeveer 50 g. Maak ze eerst langwerpig en daarna spiraalvormig.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een bakplaat in.

4

Strijk de deegstukjes in met wat olijfolie. Rol ze eventjes door het maanzaad of sesamzaad en schik ze op een met bakpapier belegde bakplaat.

5

Bak de barbecuestengels 15 minuten op 200 °C.


Reacties van anderen