Rooster de bagels even in een broodrooster of op een grillpan voor je ze serveert.
Bagels
Lekker chewy bagels maken zoals je ze vindt in de New Yorkse ontbijtcafés? Met dit recept kook en bak je ze volgens de regels van de bagelkunst. Enjoy!
Voeg toe aan receptenboekje

Bagels

1

Meng water, gist en honing

Doe het water met de gist en de honing in een kom. Meng kort en laat 10 minuten staan.
2

Kneed het deeg

Voeg de mix, het zout en het gistmengsel samen in de kom van je keukenrobot of de kuip van je broodbakmachine. Kneed 10 minuten tot een soepel deeg.
3

Laat rijzen

Leg het deeg in een ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Vorm 5 bagels

Druk het deeg plat. Verdeel het in 5 stukjes van 80 g. Maak er bolletjes van en druk ze plat. Maak met je vinger een gat in het midden. Draai het deeg rond op je vinger om het gat groter te maken.
5

Laat rijzen

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de bagels erop en dek ze af met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen.
6

Kook de bagels

Breng een pan water aan de kook. Kook de bagels één voor één gaar in 3 minuten. Draai de bagel om na anderhalve minuut.
7

Versier met sesamzaad

Leg de bagels op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met sesamzaad.
8

Bak de bagels

Verwarm de oven voor op 220 °C, hete lucht. Bak de bagels goudbruin in 15 à 20 minuten op 220 °C.

Tip

Rooster de bagels even in een broodrooster of op een grillpan voor je ze serveert.


Recept voor 5 bagels
Voor het deeg
150 g lauw water
1/2 eetlepel honing
4 g zout
Verder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Recept voor 5 bagels
Voor het deeg
150 g lauw water
1/2 eetlepel honing
4 g zout
Verder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meng water, gist en honing

Doe het water met de gist en de honing in een kom. Meng kort en laat 10 minuten staan.
2

Kneed het deeg

Voeg de mix, het zout en het gistmengsel samen in de kom van je keukenrobot of de kuip van je broodbakmachine. Kneed 10 minuten tot een soepel deeg.
3

Laat rijzen

Leg het deeg in een ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Vorm 5 bagels

Druk het deeg plat. Verdeel het in 5 stukjes van 80 g. Maak er bolletjes van en druk ze plat. Maak met je vinger een gat in het midden. Draai het deeg rond op je vinger om het gat groter te maken.
5

Laat rijzen

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de bagels erop en dek ze af met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen.
6

Kook de bagels

Breng een pan water aan de kook. Kook de bagels één voor één gaar in 3 minuten. Draai de bagel om na anderhalve minuut.
7

Versier met sesamzaad

Leg de bagels op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met sesamzaad.
8

Bak de bagels

Verwarm de oven voor op 220 °C, hete lucht. Bak de bagels goudbruin in 15 à 20 minuten op 220 °C.

Tip

Rooster de bagels even in een broodrooster of op een grillpan voor je ze serveert.


Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 17/02/2021 13:47
zeer lekker, een extra tip is om een opgeklopt ei te smeren over de bovenkant van de bagels.