Appeltaart met hazelnootcrumble
Deze warme appeltaart met hazelnootcrumble is een aanrader voor een donkere herfst- of winteravond. Overheerlijk met een bolletje ijs of toefje slagroom!
Voeg toe aan receptenboekje

Appeltaart met hazelnootcrumble

1

Deeg maken

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed het deeg 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een kneedmachine.

2

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Hazelnoten roosteren

Rooster ondertussen de hazelnoten 5 à 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

4

Doe de hazelnoten in een plastic zakje en plet ze met een deegrol.

5

Druk vervolgens het deeg na het rijzen plat met de handen en rol het uit tot dezelfde grootte als de bakvorm. Leg een vel bakpapier in de bakvorm dat ruim over de randen komt.

6

Leg het uitgerolde deeg in de vorm.

7

Banketbakkersroom maken

Meng de Mix voor banketbakkersroom met de melk. Strijk deze room uit over het deeg en laat ongeveer 1 cm vrij aan de rand.

8

Schil de appels en snijd ze in schijfjes en leg ze naast elkaar op de banketbakkersroom.

9

Hazelnootcrumble maken

Maak vervolgens de hazelnootcrumble. Meng hiervoor de Surfina bloem, de suiker en de stukjes hazelnoot door elkaar. Snijd de koude boter in blokjes en voeg ze toe. Kneed het geheel met de vingers tot je kruimels krijgt.

10

Strooi de crumble over de appelschijfjes.

11

Bak de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

12

Til de appeltaart met het overhangende bakpapier uit de bakvorm. Laat afkoelen op een rooster.

appeltaart

Voor je deeg
20 g boter
2 g zout
110 ml water
Voor je banketbakkersroom
330 ml koude melk
3 kleine appels
Voor je hazelnootcrumble
70 g koude boter
50 g suiker
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
appeltaart

Voor je deeg
20 g boter
2 g zout
110 ml water
Voor je banketbakkersroom
330 ml koude melk
3 kleine appels
Voor je hazelnootcrumble
70 g koude boter
50 g suiker
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg maken

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed het deeg 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een kneedmachine.

2

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Hazelnoten roosteren

Rooster ondertussen de hazelnoten 5 à 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

4

Doe de hazelnoten in een plastic zakje en plet ze met een deegrol.

5

Druk vervolgens het deeg na het rijzen plat met de handen en rol het uit tot dezelfde grootte als de bakvorm. Leg een vel bakpapier in de bakvorm dat ruim over de randen komt.

6

Leg het uitgerolde deeg in de vorm.

7

Banketbakkersroom maken

Meng de Mix voor banketbakkersroom met de melk. Strijk deze room uit over het deeg en laat ongeveer 1 cm vrij aan de rand.

8

Schil de appels en snijd ze in schijfjes en leg ze naast elkaar op de banketbakkersroom.

9

Hazelnootcrumble maken

Maak vervolgens de hazelnootcrumble. Meng hiervoor de Surfina bloem, de suiker en de stukjes hazelnoot door elkaar. Snijd de koude boter in blokjes en voeg ze toe. Kneed het geheel met de vingers tot je kruimels krijgt.

10

Strooi de crumble over de appelschijfjes.

11

Bak de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

12

Til de appeltaart met het overhangende bakpapier uit de bakvorm. Laat afkoelen op een rooster.


Reacties van anderen