Appelroosjes
Voor alle liefhebbers van elegante taartjes zijn er deze appelroosjes. En ze zijn zo klaar! Met bladerdeeg en appelschijfjes maak je fijne rolletjes die je 20 minuten in een voorverwarmde oven schuift. Even afwerken met abrikozengelei en poedersuiker en je kunstige gebakjes zullen iedereen heel aangenaam verrassen.
Voeg toe aan receptenboekje

Appelroosjes

1
Laat de vellen diepvriesbladerdeeg ontdooien. Snijd de appels middendoor, zonder te schillen. Verwijder het klokhuis. Vul een pannetje voor de helft met water en doe er het sap van een halve limoen bij. Verwarm het water en laat de appelschijfjes erin weken tot ze soepel worden. Giet de schijfjes af op een zeef en laat ze goed uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier.
Appelroosjes
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd reepjes bladerdeeg van 20 cm lang en ongeveer 4 cm breed. 

Appelroosjes
3
Bestrijk de reepjes met abrikozenvulling. Leg de appelschijfjes met een beetje overlap naast elkaar op de abrikozenvulling aan 1 kant van het bladerdeeg. Het bovenste stukje van de halvemaantjes moet een beetje boven het bladerdeeg uitsteken. De onderste stukjes van de halvemaantjes moeten een rechte lijn vormen in het midden van de reepjes bladerdeeg.
Appelroosjes
4
Bestrooi de appelschijfjes met suiker en kaneel.
Appelroosjes
5

Vouw de andere helft van het bladerdeeg over de vulling. Zorg dat de appelschijfjes minstens een cm uitsteken boven het bladerdeeg.

Appelroosjes
6
Rol de reepjes op en druk de uiteinden goed vast. Zet de appelroosjes in de kuipjes van een muffinvorm met de appelschijfjes naar boven.
Appelroosjes
7

Bak ze ca. 20 minuten op 200 °C. Laat ze afkoelen op een rooster. Smelt de afdekgelei met het water  in een pannetje of in de microgolfoven. Strijk de roosjes lichtjes in met afdekgelei en strooi er bloemsuiker over.

Appelroosjes

In plaats van appelen, kun je tijdens het seizoen ook peren gebruiken. Bestrijk het bladerdeeg dan met een mengeling van marsepein en eiwit. 

Appelroosjes

Voor 12 appelroosjes
Voor je appelroosjes
2 à 3 rode appels (bijv. Jonagold)
Sap van ½ limoen
Een beetje suiker om te strooien
Een snuifje kaneel
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Appelroosjes

Voor 12 appelroosjes
Voor je appelroosjes
2 à 3 rode appels (bijv. Jonagold)
Sap van ½ limoen
Een beetje suiker om te strooien
Een snuifje kaneel
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Laat de vellen diepvriesbladerdeeg ontdooien. Snijd de appels middendoor, zonder te schillen. Verwijder het klokhuis. Vul een pannetje voor de helft met water en doe er het sap van een halve limoen bij. Verwarm het water en laat de appelschijfjes erin weken tot ze soepel worden. Giet de schijfjes af op een zeef en laat ze goed uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier.
Appelroosjes
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd reepjes bladerdeeg van 20 cm lang en ongeveer 4 cm breed. 

Appelroosjes
3
Bestrijk de reepjes met abrikozenvulling. Leg de appelschijfjes met een beetje overlap naast elkaar op de abrikozenvulling aan 1 kant van het bladerdeeg. Het bovenste stukje van de halvemaantjes moet een beetje boven het bladerdeeg uitsteken. De onderste stukjes van de halvemaantjes moeten een rechte lijn vormen in het midden van de reepjes bladerdeeg.
Appelroosjes
4
Bestrooi de appelschijfjes met suiker en kaneel.
Appelroosjes
5

Vouw de andere helft van het bladerdeeg over de vulling. Zorg dat de appelschijfjes minstens een cm uitsteken boven het bladerdeeg.

Appelroosjes
6
Rol de reepjes op en druk de uiteinden goed vast. Zet de appelroosjes in de kuipjes van een muffinvorm met de appelschijfjes naar boven.
Appelroosjes
7

Bak ze ca. 20 minuten op 200 °C. Laat ze afkoelen op een rooster. Smelt de afdekgelei met het water  in een pannetje of in de microgolfoven. Strijk de roosjes lichtjes in met afdekgelei en strooi er bloemsuiker over.

Appelroosjes

In plaats van appelen, kun je tijdens het seizoen ook peren gebruiken. Bestrijk het bladerdeeg dan met een mengeling van marsepein en eiwit. 


Reacties van anderen [3 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 18/01/2017 17:40
Deze appelroosjes ga ik zeker eens proberen!
Marie en Michel
Geplaatst Op 20/01/2017 08:43

Super! 

Met vriendelijke groet,

Marie & Michel


Anoniem
Geplaatst Op 19/01/2017 22:40
Deze appelroosjes zien er echt appetijtelijk uit !Ik ga die zeker eens maken en hoop op een daverend applaus vaan mijn gezinsleden!!!!!!
Marie en Michel
Geplaatst Op 20/01/2017 08:42

Beste Astrid!, 

Fijn te horen dat je hiermee aan de slag wil. Applaus gegarandeerd ;-)

Met vriendelijke groet,

Marie & Michel


Anoniem
Geplaatst Op 25/01/2017 11:15
ik ga er direkt aan beginnen tegen dat de kids uit school komen lusten graag jullie receptjes
Marie en Michel
Geplaatst Op 25/01/2017 11:19

Dag Margriet,

Super! Smakelijk.

Met vriendelijke groet,

Marie & Michel