Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Appelcake van rijstmeel

Appelcake-van-rijstmeel_1920x600

Op zoek naar een smakelijk cakerecept zonder tarwe? Deze overheerlijke appelcake op basis van bruin rijstmeel vervult je zoetste dromen. Wedden dat er geen kruimel van overblijft?

  • Moeilijkheidsgraad
    Gemakkelijk
  • Serveert
    1 Stuks
  • Bereidingstijd
    15 - 30 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Lactose, Ei, Suiker
  • Bak- en kookbenodigdheden
    • aardappelmesje
      In winkel beschikbaar
    • bakborstel
      In winkel beschikbaar
    • cakevorm 25 cm
    • taartrooster
      In winkel beschikbaar
  • Voor de afwerking
    • 35 ml water
    • 90 g Afdekgelei abrikoos
  • Voor je beslag
    • 1 g zout
    • 100 g boter
    • 100 g suiker
    • 140 g Bruin rijstmeel
    • 15 ml citroensap
    • 2 appels
    • 2 eieren
    • 30 ml melk
    • 6 g bakpoeder

Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix boter, suiker, zout en citroensap in een kom.

Voeg de eieren een voor een toe.

Voeg rijstmeel, melk en bakpoeder toe en mix nog 2 minuten.

Schil de appels en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de stukjes door het beslag.

Vet de bakvorm in en vul met het beslag.

Bak de cake 50 minuten op 200 °C. Laat de cake daarna in de bakvorm.

Verwarm de afdekgelei en het water in een pannetje en roer tot de afdekgelei gesmolten is.

Bestrijk de cake met afdekgelei. Haal de cake pas uit de vorm als hij volledig afgekoeld is.

Tip!

Wordt je cake te donker tijdens het bakken? Dek hem dan af met een stukje bakpapier voor hij verbrandt.

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met