Appelcake
Boter, eieren, een appel en onze Mix voor Cake: meer heb je niet nodig om lekkere appelcake op tafel te zetten. Niets verslaat de charme van zelfgemaakt gebak. En je krijgt er de heerlijke geur in de keuken gratis bovenop.
Voeg toe aan receptenboekje

Appelcake

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

sfeer
2

Roer de boter glad met je klopper of keukenrobot. Voeg er de eieren en daarna de Mix voor Cake aan toe. Meng 5 minuten tot een glad beslag, eventueel met het deegprogramma van je broodmachine.

stappenplan appelcake stap 2
3

Vet de cakevorm in en strooi amandelschilfers op de bodem.

stappenplan appelcake stap 3
4

Vul de vorm voor een vierde met beslag en leg er één laag appelschijfjes op. Bedek die met de rest van het beslag.

stappenplan appelcake stap 4
5

Leg nog een rij dunne appelschijfjes over de volledige lengte van de cake en bestrooi ze met griessuiker.

stappenplan appelcake stap 5
6

Bak 35 à 40 minuten en laat afkoelen.

stappenplan appelcake stap 6
7

Smelt de afdekgelei in het water op een zacht vuurtje of in de microgolfoven. Bestrijk de cake lichtjes met de vloeibare gelei.

stappenplan appelcake stap 7

Snij de appelschijfjes dun genoeg, anders zakken ze in het deeg.

Appelcake

130 g boter
3 eieren
1 grote appel, in dunne schijfjes (halve maantjes)
amandelschilfers
1 eetlepel water
Bak- en kookbenodigdheden
rechthoekige cakevorm (26 cm)
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
microgolfoven (optioneel)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Appelcake

130 g boter
3 eieren
1 grote appel, in dunne schijfjes (halve maantjes)
amandelschilfers
1 eetlepel water
Bak- en kookbenodigdheden
rechthoekige cakevorm (26 cm)
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
microgolfoven (optioneel)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

sfeer
2

Roer de boter glad met je klopper of keukenrobot. Voeg er de eieren en daarna de Mix voor Cake aan toe. Meng 5 minuten tot een glad beslag, eventueel met het deegprogramma van je broodmachine.

stappenplan appelcake stap 2
3

Vet de cakevorm in en strooi amandelschilfers op de bodem.

stappenplan appelcake stap 3
4

Vul de vorm voor een vierde met beslag en leg er één laag appelschijfjes op. Bedek die met de rest van het beslag.

stappenplan appelcake stap 4
5

Leg nog een rij dunne appelschijfjes over de volledige lengte van de cake en bestrooi ze met griessuiker.

stappenplan appelcake stap 5
6

Bak 35 à 40 minuten en laat afkoelen.

stappenplan appelcake stap 6
7

Smelt de afdekgelei in het water op een zacht vuurtje of in de microgolfoven. Bestrijk de cake lichtjes met de vloeibare gelei.

stappenplan appelcake stap 7

Snij de appelschijfjes dun genoeg, anders zakken ze in het deeg.


Wat zeggen anderen [4 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 20/10/2020 18:45
De appelcake is totaal mislukt na meer dan 1 uur bakken nog niet gaar bij het uit de vorm halen brak hij middendoor in de hoogte, is niet gerezen. Bij ingrediënten bstaan 3 eieren en in het recept staat voeg het EI toe waarvoor dienen die andere twee dan.

Anoniem
Geplaatst Op 21/10/2020 08:32
Om u verder te kunnen helpen hebben we meer informatie nodig. U mag info@avevewinkels.be contacteren en dan helpen wij u graag verder. TEAM AVEVE

Anoniem
Geplaatst Op 21/10/2020 11:03
ik vind de vraag heel duidelijk: is het 1 ei of zijn het er 3 ??????

Anoniem
Geplaatst Op 21/10/2020 16:52
Op de verpakking van de mix staat aangegeven hoeveel eieren per gram mix gebruikt moet worden. U dient 3 eieren te gebruiken voor dit recept.