Appel-amandelbroodjes
Appels en amandelen gaan perfect samen. Ook in je brood! Schotel je bezoek deze zoete broodjes voor bij de koffie. Of bewaar ze voor het dessert. Iedereen bezwijkt voor de verrassende combinatie … en roemt jouw kookkunsten.
Voeg toe aan receptenboekje

Appel-amandelbroodjes

1
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een brood- of kneedmachine, of met de hand. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Meng met het amandelpoeder en eventueel enkele druppels amandelaroma.
3
Druk het deeg plat en hak het in stukken. Meng er de vulling door. Maak bolletjes van 100 g en leg ze in de muffinkuipjes. Dek af met huishoudfolie en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4
Verwarm je oven voor op 200 °C.
5
Klop een ei los en bestrijk de bolletjes ermee. Bestrooi ze daarna met amandelschilfers.
6
Bak de broodjes 20 à 25 minuten op 200 °C. Werk eventueel af met poedersuiker.

voor 12 stuks
Voor je deeg
240 ml water
4 g droge gist
Voor je vulling
2 zoete appels (type Jonagold)
Voor je afwerking
1 ei
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

voor 12 stuks
Voor je deeg
240 ml water
4 g droge gist
Voor je vulling
2 zoete appels (type Jonagold)
Voor je afwerking
1 ei
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een brood- of kneedmachine, of met de hand. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Meng met het amandelpoeder en eventueel enkele druppels amandelaroma.
3
Druk het deeg plat en hak het in stukken. Meng er de vulling door. Maak bolletjes van 100 g en leg ze in de muffinkuipjes. Dek af met huishoudfolie en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4
Verwarm je oven voor op 200 °C.
5
Klop een ei los en bestrijk de bolletjes ermee. Bestrooi ze daarna met amandelschilfers.
6
Bak de broodjes 20 à 25 minuten op 200 °C. Werk eventueel af met poedersuiker.

Reacties van anderen [2 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 17/10/2014 15:52
super lekker en heel gemakkelijk klaar te maken

Anoniem
Geplaatst Op 17/10/2014 15:52
super lekker en heel gemakkelijk klaar te maken