AARDBEIENCRUMBLETAART
Zin in een licht zomerdessert? Bak snel deze crumble en geniet van het krokante kruimeldeegkorstje, de fruitige vulling en de verrassend kruimelige bovenlaag. Een topdessert waar iedereen nog een extra stukje van lust!
Voeg toe aan receptenboekje

AARDBEIENCRUMBLETAART

1

Kruimeldeeg maken

Kneed de mix voor kruimeldeeg, de boter en het ei tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190°C.
Aardbeiencrumbletaart
2

Banketbakkersroom maken

Voeg de mix voor banketbakkersroom en de melk samen. Klop tot een gladde room.

Aardbeiencrumbletaart
3

Meng de mix voor crumble met het water. Gebruik niet meer water dan vermeld op de verpakking. Verkruimel met de hand.

Aardbeiencrumbletaart
4
Rol het kruimeldeeg uit tot een cirkel die net iets groter is dan de taartvorm. Vet de taartvorm in. Leg er het uitgerolde deeg in. Snij het overtollige deeg weg van de randen.
Aardbeiencrumbletaart
5
Vul de taartbodem met de banketbakkersroom. Strijk glad. Verdeel daarover de aardbeienvulling.
Aardbeiencrumbletaart
6
Verdeel de crumble gelijkmatig over de taart. Bak de crumbletaart 35 minuten op 190°C.
Aardbeiencrumbletaart

Tip

Durf volop variëren met seizoensfruit: peer, abrikoos of rood fruit: je kunt het allemaal zonder probleem verwerken in deze fruitige crumbletaart!

Aardbeiencrumbletaart

Voor 8 porties
Voor je kruimeldeegbodem
130 g harde boter
1 ei
extra boter om de vorm mee in te vetten
Voor je vulling
200 ml koude melk
1,5 blik aardbeienvulling
Voor de crumble
15 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Aardbeiencrumbletaart

Voor 8 porties
Voor je kruimeldeegbodem
130 g harde boter
1 ei
extra boter om de vorm mee in te vetten
Voor je vulling
200 ml koude melk
1,5 blik aardbeienvulling
Voor de crumble
15 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kruimeldeeg maken

Kneed de mix voor kruimeldeeg, de boter en het ei tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190°C.
Aardbeiencrumbletaart
2

Banketbakkersroom maken

Voeg de mix voor banketbakkersroom en de melk samen. Klop tot een gladde room.

Aardbeiencrumbletaart
3

Meng de mix voor crumble met het water. Gebruik niet meer water dan vermeld op de verpakking. Verkruimel met de hand.

Aardbeiencrumbletaart
4
Rol het kruimeldeeg uit tot een cirkel die net iets groter is dan de taartvorm. Vet de taartvorm in. Leg er het uitgerolde deeg in. Snij het overtollige deeg weg van de randen.
Aardbeiencrumbletaart
5
Vul de taartbodem met de banketbakkersroom. Strijk glad. Verdeel daarover de aardbeienvulling.
Aardbeiencrumbletaart
6
Verdeel de crumble gelijkmatig over de taart. Bak de crumbletaart 35 minuten op 190°C.
Aardbeiencrumbletaart

Tip

Durf volop variëren met seizoensfruit: peer, abrikoos of rood fruit: je kunt het allemaal zonder probleem verwerken in deze fruitige crumbletaart!


Wat zeggen anderen