Vries het gebak 1 uur in, dan snijd je het makkelijker in porties.
Aardbeibavarois met crumble
Frisse bavarois met verse aardbeistukjes tussen twee laagjes krokante crumble? Klinkt als de perfecte afsluiter voor je zomerse barbecue of tuinfeest.
Voeg toe aan receptenboekje

Aardbeibavarois met crumble

1

Bak de crumble

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het water met de mix. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot grove kruimels. Bekleed de springvorm en de bakplaat met bakpapier. Verdeel de helft van de crumble over de bodem van de springvorm. Spreid de andere helft uit op de bakplaat. Bak de crumble 15 à 20 minuten op 180 °C. Laat afkoelen.
2

Verkruimel de losse crumble

Maak de crumble op de bakplaat fijner voor de afwerking.
3

Maak de bavarois

Voeg de aardbeien, de munt en het citroensap samen en mix het geheel fijn. Klop de mascarpone met de slagroom stevig op. Roer de bavaroismix met een klopper door het aardbeienmengsel. Roer de mascarponeroom erdoor en voeg de aardbeistukjes toe.
4

Stel het gebak samen

Strijk de bavarois uit op de crumblebodem. Strijk glad en bestrooi met de losse crumble. Druk lichtjes aan. Laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.
5

Verdeel in porties

Snijd het gebak in vierkantjes.
6

Decoreer de gebakjes

Werk de gebakjes af met een halve aardbei en een muntblaadje.

Tip

Vries het gebak 1 uur in, dan snijd je het makkelijker in porties.


Recept voor 16 porties
Voor de crumble
400 g Aveve mix voor crumble
30 ml water
springvorm vierkant 24 cm
bakpapier
bakplaat
Voor de aardbeienbavarois
250 g mascarpone
250 g slagroom
120 g Aveve mix voor bavarois (2 zakjes)
165 g aardbeien
25 muntblaadjes
25 ml citroensap
10 aardbeien, in stukjes
Voor de decoratie
aardbeien
muntblaadjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Recept voor 16 porties
Voor de crumble
400 g Aveve mix voor crumble
30 ml water
springvorm vierkant 24 cm
bakpapier
bakplaat
Voor de aardbeienbavarois
250 g mascarpone
250 g slagroom
120 g Aveve mix voor bavarois (2 zakjes)
165 g aardbeien
25 muntblaadjes
25 ml citroensap
10 aardbeien, in stukjes
Voor de decoratie
aardbeien
muntblaadjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de crumble

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het water met de mix. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot grove kruimels. Bekleed de springvorm en de bakplaat met bakpapier. Verdeel de helft van de crumble over de bodem van de springvorm. Spreid de andere helft uit op de bakplaat. Bak de crumble 15 à 20 minuten op 180 °C. Laat afkoelen.
2

Verkruimel de losse crumble

Maak de crumble op de bakplaat fijner voor de afwerking.
3

Maak de bavarois

Voeg de aardbeien, de munt en het citroensap samen en mix het geheel fijn. Klop de mascarpone met de slagroom stevig op. Roer de bavaroismix met een klopper door het aardbeienmengsel. Roer de mascarponeroom erdoor en voeg de aardbeistukjes toe.
4

Stel het gebak samen

Strijk de bavarois uit op de crumblebodem. Strijk glad en bestrooi met de losse crumble. Druk lichtjes aan. Laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.
5

Verdeel in porties

Snijd het gebak in vierkantjes.
6

Decoreer de gebakjes

Werk de gebakjes af met een halve aardbei en een muntblaadje.

Tip

Vries het gebak 1 uur in, dan snijd je het makkelijker in porties.


Wat zeggen anderen