Pizza bakken op de barbecue


Een heerlijk krokante pizza bakken op de barbecue? Met een pizzasteen en een deksel lukt het je perfect.
Deze tips en recepten zetten je op weg naar een verschroeiend pizzafeestje.Pizza Quattro Stagioni op de barbecue


Niet iedereen heeft een steenoven in de tuin. Een barbecue daarentegen… Test vandaag nog dit recept voor pizza quattro stagioni op je tuingrill. Je avondmaal lijkt rechtstreeks uit een keuken in Napels te komen. Met ingrediënten uit alle seizoenen!


Tips


  • Bak je pizza op de barbecue via de indirecte methode. Dan wordt de pizzasteen verhit door de stralingswarmte die in de barbecue circuleert.

  • Verwarm de barbecue indirect tot een temperatuur van ongeveer 250 °C. Leg de pizzasteen in het midden van het rooster, sluit het deksel en laat de steen ca. 10 minuten voorverwarmen.

  • Bestrooi de steen met bloem. Leg de pizza erop. Sluit het deksel van je barbecue. Bak de pizza in ongeveer 10 minuten krokant.

Lees nog meer tips voor de perfecte pizza op de barbecue.

Recepten

Calzone

Duizend keer aantrekkelijker dan inspiratieloze afhaalpizza: je eigen creatieve pizza calzone. Teken met groentestukjes fleurige bloemetjes op de korst voor een feestelijke pizzadag!

Lees Meer
Pizza Bolognese

Met pizza bolognese maak je íédereen gelukkig. Witte wijn, knoflook, rozemarijn, … ze bezorgen je gerecht net dat tikkeltje extra. Zorg zeker voor genoeg pizza, want je zult merken dat de pizzapunten in sneltempo van tafel verdwijnen!

Lees Meer
Lookbrood

Dit overheerlijke knoflookbrood past bij elk tapasfeestje. Je vertrekt van onze pizzamix zodat je heel snel klaar bent. Met wat verse kruiden, tomaatjes en eventueel een beetje kaas is dit knoflookbrood het ideale bijgerecht voor je barbecue of tuinfeest.

Lees Meer
Dessertpizza met appel en ananas

Fan van pizza? Maar ook dol op dessert? Dankzij dit recept hoef je de afweging niet te maken. Want met deze dessertpizza heb je het beste van beide werelden in huis. Lekker krokant deeg met een frisse zoetzure mix van appels en ananas. De twee smaken vullen elkaar verrassend goed aan.

Lees Meer