Paasrecepten van ontbijt tot dessert

Steek de paashaas een handje toe met zelfgebakken lekkers.
We verzamelden in ons mandje recepten voor een paasbest ontbijt, een heerlijke brunch en een onweerstaanbaar dessert.

Recepten

Paastaart met chocoladebotercrème

Verrassing! De paashaas heeft snoepjes verstopt. Al lijkt hij wel te verraden waar hij ze heeft achtergelaten. Een gegarandeerd succesnummer op je paasfeest.

Lees Meer
Paashaastaart

Het pronkstuk voor het mooiste voorjaarsfeest wordt dit jaar een heus paaskonijn! Praliné-eitjes verander je in een smeuïge chocomousse die je combineert met biscuit en een taartdecoratie op z’n paasbest! Misschien te mooi om op te eten, maar dit is een taartcreatie om van te snoepen!

Lees Meer
Paascupcakes

Geen weer om een paashaas door te jagen? Of zoveel zon dat de paaseitjes smelten? Hier is het perfecte alternatief. Maak gezellig deze paascupcakes met het jonge grut.

Lees Meer
Pastel dripcake

Deze pasteltaart smaakt zoals hij eruit ziet: spectaculair. De zachte biscuit, de frisse frambozenconfituur, de zoetzure citroenbotercrème en de witte chocoladeganache vormen een feest van kleuren en smaken.

Lees Meer
Paasbrood met honing

Vrolijk je paasontbijt op met dit kunstige honingbrood. Een beetje handigheid komt wel van pas om een levensecht haasje te boetseren. Maar handig of niet, een smulfestijn wordt het sowieso.

Lees Meer
Gevuld paasvlechtbrood

Verbaas je tafelgenoten met dit prachtige paasbrood. Het ziet er fantastisch uit én het heeft een verrassing in petto: in het zachte, zoete brood zit een heerlijk frisse citroenroom verstopt.

Lees Meer
Gevulde paasdonuts

Wist je dat je makkelijk donuts maakt met soezendeeg? Vul ze met karamel-banketbakkersroom en schijfjes banaan en versier ze met een prachtig nestje vol eitjes en suikerfiguurtjes. Laat Pasen maar komen!

Lees Meer
Paasnestjes

Met Pasen pareltjes voorschotelen? Maak dan paasnestjes. Vlecht deegslierten in elkaar, spreid een bedje van banketbakkersroom, en werk af met enkele chocolade-eitjes. Heel leuk om samen met de kinderen te knutselen en bakken. En bijna te mooi om op te eten. Bijna.

Lees Meer
Pannenkoekentaart met aardbeien en Zwitserse room

Tip voor een geslaagd verjaardagsfeestje: deze pannenkoekentaart met tussenlaagjes zoete Zwitserse room en plukverse aardbeien. Snel klaar en ongelooflijk lekker.

Lees Meer
Cookie cake

Van een eyecatcher gesproken. En toch is dit oogverblindende dessert helemaal niet moeilijk om te maken. Koekjesdeeg bakken, witte chocomoussevulling kloppen en decoreren met fruit naar keuze. Piece of cake.

Lees Meer
Ontbijtpizza met yoghurt en fruit

Ontbijten wordt een feest met deze vitaminebom op tafel. Een stevige en gezonde havermoutbodem met een fris laagje yoghurt en massa’s lekker fruit. Zo wil je elke dag starten.

Lees Meer
Marokkaanse suikerbrioches

Marokkaanse brioches zijn heerlijk zoete broodjes met een vleugje anijs en knapperige sesamzaadjes. In deze luxeversie komen daar nog een handvol suikerparels bij. Heerlijk bij een kopje koffie of thee!

Lees Meer
Plaatbrood met ei en ham

Zin in een stevige brunch? Dit boerenbrood in de vorm van een pizza is ervoor gemaakt. Heerlijk belegd met eieren, ham en tomaatjes en boordevol energie voor een actieve dag.

Lees Meer
Bagels

Lekker chewy bagels maken zoals je ze vindt in de New Yorkse ontbijtcafés? Met dit recept kook en bak je ze volgens de regels van de bagelkunst. Enjoy!

Lees Meer
Tomatentaart met courgette en fetakaas

Zonder moeite haal je de Franse keuken in huis: tomaten en courgette, afgekruid met tijm, kan het beter? De feta en rozemarijn zorgen voor een heerlijke toets die je gasten en gezin niet onberoerd zal laten! Dus knoop die schort maar om en laat het beste van jezelf zien!

Lees Meer
Mini-quiche

Een snel en toch indrukwekkend hapje op tafel zetten? Probeer deze miniquiches met tomaat, mascarpone en rozemarijnolie. Een heerlijk huwelijk van smaken, én leuk om te maken!

Lees Meer
Korenaren met spek en kaas

Geniet samen van deze kunstige broden naar het model van wuivende korenaren op een zonovergoten akker. Breek je stukje af en zet je tanden in een lekkere hap zuurdesembrood met zout spek en pittige kaas.

Lees Meer
Plaatbrood met noten

Crunchy in het kwadraat, deze knapperige traktatie. Boordevol noten en met een lichtzoete toets van appel. Een aanrader bij een kaasschotel of om mee te nemen op picknick.

Lees Meer
Focaccia met gorgonzola

Zelf focaccia bakken is verrassend eenvoudig. Met All-in Italiaans kruidenbrood, een heerlijke broodmix met paprika en ui, lukt het altijd. Werk je focaccia’s af met kerstomaten en gorgonzola. Als ze uit de oven komen, stroomt de sfeer van la bella Italia je keuken binnen!

Lees Meer